Ministrul Educației, Josep Gonzàlez-Cambray, a inaugurat în această după-amiază extinderea Școlii Sacred Heart din Solivella, o școală publică rurală care face parte din Zona Școlară Rurală (ZER) din Conca de Barberà. În timpul inaugurarii, consilierul a fost însoțit de primarul orașului Solivella, Jaume Bergadà, de președintele Consiliului Provincial Tarragona, Noemí Llauradó și de directorul general al centrelor publice al Departamentului de Educație, Jean-Marc Segarra. Consilierul, primarul și studenții au dezvelit placa de comemorare a extinderii. În cadrul parlamentelor oficiale, Gonzàlez-Cambray a declarat că „azi suntem aici pentru că s-au alăturat mulți oameni pentru a face posibilă această lucrare. Trebuie să fim capabili să luăm cele mai bune decizii și să facem lucrurile să se întâmple . ”

Consilierul a reamintit că anul viitor familiile nu vor trebui să plătească pentru școlarizarea educației infantile. 2, și că planul de revitalizare a mediului rural este în derulare și pentru a garanta continuitatea grădinițelor rurale și pentru a facilita crearea unor noi: „ Anul viitor vom începe să inversăm reducerile și să începem rapoarte de reducere la E3. Începem și școala gratuită 0-3 începând cu Infantil 2. Și pariem pe școala în catalană, recunoaștem o realitate și o facem față. La următoarele cursuri din școlile din țara noastră se va vorbi mai multă catalană decât se vorbește acum. Mizăm pe școlile rurale, motiv pentru care anul viitor grădinițele rurale vor costa doar 5. €)

cortegiul a făcut turul noilor dotări ale școlii rurale, ceea ce a însemnat extinderea a două săli de clasă, printr-un acord de colaborare între Departamentul Educației și Primăria Solivella, pentru o sumă de . .000 euro – care va fi finanțat la 50 % între Departament și Consiliul Local-.

Școala Sagrat Cor face parte din ZER a Conca de Barberà și sediul său, împreună cu școala Antoni Tous de Pira, școala Valldemur de Barberà de la Conca și școala Sant Roc în Rocafort de Queralt. Centrul are o înscriere de 34 elevi între E3 și clasa a VI-a.

9 aprilie 2022

Sursa: Ministrul Educației inaugurează extinderea Școlii Sacre Inimi a Solivella reamintind angajamentul Departamentului pentru Școlile Rurale