Directorul Institutului de Securitate Publică din Catalonia (ISP C), Tamara Garcia, însoțită de către directorul general pentru prevenirea incendiilor, stingerea și salvarea, Joan Delor t, și directorul general adjunct al operațiunilor, David Borrell, h Astăzi a fost inaugurat noul Curs de pregătire de bază pentru pompierii voluntari.

Un total de 210 aspiranții vor urma cursul de 300 ore (230 ore față în față și 43 ore online) care va avea loc în mai multe locații: Calaf (Anoia), Girona (Gironès), Montferrer și Castellbò (Alt Urgell), Rubí (Vallès Occidental), Reus (Baix Camp) și ISPC din Mollet del Vallès.

L Scopul cursului este de a (c) pregătirea aspirantului pompier voluntar pentru a îndeplini sarcinile de prevenire, stingere a incendiilor și salvare și, în general, să intervină în orice dorește situație de urgență, pentru a proteja viața populației și a reduce consecințele accidentului asupra bunurilor materiale și a mediului.

directorul ISPC, Tamara Garcia a evidențiat ponderea pompierilor voluntari în setul de pompieri ai Generalitati. ”

De la Institutul de Securitate Publică din Catalonia ne place să vorbim despre Detașamentul de Pompieri din Catalonia, care include atât funcționarii publici și voluntari ai Generalitati, cât și Detașamentul de Pompieri din Barcelona. Toate fac parte și sunt o parte foarte importantă a Sistemului de Securitate Publică din Catalonia ”, a subliniat el.

Principalul a făcut o mențiune specială despre es 22 femei care vor face parte din aceasta promovarea pompierilor voluntari. „

Vă mulțumim că sunteți astăzi aici și ați demonstrat această vocație, vă mulțumesc că ați demonstrat că putem face asta și că o putem face bine” , le-a spus.

La rândul său, directorul adjunct de operațiuni și șef de pompieri al Generalitati, David Borrell, a explicat că Modelul de urgență în această țară este un model mixt cu pompieri profesioniști și pompieri voluntari. „

Este un model care trebuie revendicat și apărat pentru că oferă o capacitate tehnică și operațională pe care alte formule nu o oferă și departe de a fi în declin trebuie consolidat să avansăm în multe aspecte dacă credem în asta și să profităm de oportunități ”, a insistat el.

Nou apel în curs

Direcția Generală Prevenire, Stingere și Salvare a Incendiilor (DGPEIS) ) are un nou apel, BV 90 / 06, pentru a ocupa 2819 locuri noi în Secțiunea Activ a Pompieri voluntari ai Generalitati de Catalunya. Pentru a depune o cerere de acces, termenul pentru care se încheie în luna aprilie 23, este necesar să fie în posesia absolventului învățământului secundar obligatoriu sau a oricărui altul de nivel superior. De asemenea, trebuie să locuiți în maximum 22 minute de la stația de pompieri la care oamenii doresc să se alăture .

Candidații trebuie să treacă trei etape în procesul de selecție. La prima este departe de dovezi de cunoștințe specifice, aptitudini fizice, recunoaștere medicală, test psicotècnic, entrevista personală și cunoaștere a limbilor catalane și castelane. În această primă fază se vor evalua și meritele

Persoanele care trec această fază de teste și merite vor trece la a doua fază , cea de formare. Constă într-un curs de 230 ore de predare la Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Odată ce acest curs a fost promovat, va începe cea de-a treia și ultima fază, cea de 206 ore de practică într-o stație de pompieri

Deveniți pompier voluntar

Cu ocazia acestui apel, Interior a lansat o campanie de răspândire a acestui apel și de promovare a vocațiilor, în special pentru femei, întrucât numărul femeilor pompieri voluntari nu este în prezent la 5% . Campania se concentrează și pe legătura cu teritoriu și pe proximitatea grupului de pompieri voluntari. Campania este difuzată prin rețelele de socializare, un videoclip realizat de Detașamentul de Pompieri din Generalitati și reclame în presa locală și regională, printre alte acțiuni. A fost activat și portalul interior.gencat.cat/festebomberavoluntaria. .

Sursă: Un total de 210 solicitanți încep noul Curs de pregătire de bază pentru pompierii voluntari în „ISPC