Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena i Garcia, însoțit de directorul general al Administrației Securității, Sonia Andolz Rodríguez și comisarul șef al Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent Peña, a prezidat astăzi cea de-a opta ediție a Zilei Securității Private Catalane.

Consilierul a subliniat că „securitatea privată este o parte cheie a sistemului de securitate”. „Profesionalismul, demnitatea și dedicarea dumneavoastră profesională trebuie recunoscute

”, a subliniat el.

Consilierul a explicat că „în Catalonia s a verificat eficiența unui model bazat pe colaborarea tuturor actorilor cu responsabilități în domeniul securității, deoarece un sistem eficient necesită participarea tuturor „, a spus el.Potrivit Elenei, „zile ca astăzi sunt necesare să ne întâlnim și să ne spunem că ne înțelegem și dorim să ne înțelegem în continuare”. „Toți cei de aici suntem dedicați să garantăm drepturile și libertățile oamenilor în momente de maximă vulnerabilitate ”, a subliniat el. În sfârșit, consilierul a afirmat că este necesar să „ se face în continuare pași înainte în managementul securității în țara noastră și discutăm noile provocări la care trebuie să răspundem cu toții”.La rândul ei, directorul Administrației Securității, Sònia Andolz, a subliniat și a afirmat că „din ce în ce mai multe femei acționează ca vigilente”. „Vrem ca societatea să știe unde vă aflați și ce faceți pentru a contribui la îmbunătățirea siguranței tuturor ”, a explicat el. Potrivit lui Andolz, „ pariem și lucrăm pentru un model bazat pe colaborarea cu toți actorii, atât publici cât și privați. Participarea, colaborarea și coresponsabilitatea profesioniștilor în domeniul securității este necesară pentru a oferi populației un sistem de securitate eficient”.

)In cadrul evenimentului au fost acordate mentiuni companii si personal de securitate privata care exceleaza in indeplinirea functiilor sale si mai ales in colaborarea cu administrațiile publice și cu forțele și organele de securitate din aria teritorială a Cataloniei, precum și cu alte persoane, persoane juridice și grupuri specifice care se remarcă prin contribuțiile lor în domeniul serviciilor de securitate privată din Catalonia. Mai exact, anul acesta plachete de onoare, 5 diplome, 22 distincții și 6 decorațiuni.

Sursa: Consilier Elena: „Securitatea privată este o parte cheie a sistemului de securitate”