Agenți ai Poliției din Generalitat – Mossos d’Esquadra ai Unității Centrale pentru Infracțiuni de Ură și Discriminare (UCDOD) ) , din cadrul Biroului Comisarului General pentru Informații, a arestat o persoană săptămâna aceasta pentru presupusa sa participare la o infracțiune de vătămare, o infracțiune de furt și o infracțiune împotriva exercitării drepturilor fundamentale și a libertăților publice.

. Ancheta a început în iunie anul trecut când Unitatea Centrală pentru Infracțiuni motivate de ură și discriminare a aflat că o persoană a fost agresată în metroul din Barcelona cu singura motivație a orientării sale sexuale Potrivit declarației victimei, făptuitorul a rostit insulte homofobe și a agresat-o cu pumni și lovituri cu un grad ridicat de violență.

Com ca urmare a gravității rănilor, Unitatea de specialitate a Mossos d’Esquadra care se ocupă de aceste tipuri de investigaţii serioase a demarat operaţiuni care vizează clarificarea faptelor şi identificarea completă a agresorului. Odată identificat, anul trecut 28 în septembrie, agenții l-au arestat la Barcelona.

)Este împrejurarea că deţinutul, 28 ani, fusese deja arestat anterior pentru mai multe fapte violente.

Victima a suferit mai multe răni, atât fizice, cât și psihologice, deoarece a trebuit să necesite asistență și sprijin emoțional din partea entităților legate de gruparea LGBTI.

După ce a fost adusă în fața instanței, deținuta a fost eliberată fără încărca.

Ancheta rămâne deschisă și nu sunt excluse noi arestări.

Zona Comunicații

Barcelona, ​​​​ din septembrie 443162

443162 Sursa: Mossosi arestează o persoană pentru un atac homofob asupra altuia în metroul din Barcelona pe care a lovit-o cu pumnii și piciorul443162