#Spania – Monitorul Oficial de Stat publică anunțul apelului de subvenții pentru anul 2023 pentru proiecte și acțiuni ale Memoriei Democratice. Începând de mâine, entitățile interesate să participe au la dispoziție un termen de cincisprezece zile lucrătoare pentru a prezenta cererile corespunzătoare.

Aceste subvenții, promovate de Ministerul Președinției, Relațiile cu Instanțele și Memoria Democratică, au un buget global de 895.000 de euro și sunt destinate asociațiilor, fundațiilor și altor entități private nonprofit, precum și cercetării universităților și organismelor publice.

Apelul stabilește trei linii de ajutor, în funcție de caracteristicile proiectelor sau inițiativelor care pot fi subvenționate:

Studii și investigații legate de recuperarea Memoriei Democratice, precum și de recunoașterea morală a victimelor Războiului Civil și Dictaturii, pentru care vor putea opta pentru ajutoare de până la maximum 12.000 de euro fiecare.Publicații și organizare de cursuri, conferințe, conferințe, expoziții și alte evenimente cu caracter științific și/sau informativ despre Memoria Democratică. În aceste cazuri, fiecare ajutor individual poate ajunge la 5.000 de euro.Compilarea, conservarea, studiul și difuzarea patrimoniului documentar scris, oral, audiovizual (fotografii, postere, înregistrări sonore, filme…) sau intelectual (manifestări artistice, muzicale, literare…) al Războiului Civil și/sau dictatura. Fiecare proiect poate obține subvenții de până la 10.000 de euro.Bugetul va fi repartizat pe cele trei linii de ajutor, alocând până la 480.000 de euro proiecte de studiu și cercetare; până la 180.000 euro pentru activități de publicare și organizare de cursuri; și până la 235.000 de euro pentru acțiuni de colectare a bunurilor.

Subvențiile vor fi acordate pe bază de concurență, iar printre criteriile de evaluare a cererilor se numără calitatea tehnică a proiectelor prezentate, difuzarea și colaborarea acestora cu alte entități, precum și incidența proiectului în societate și atenția la modul singular de a Memoria Democratică a femeilor. În plus, acestea vor fi compatibile cu alte ajutoare din partea organismelor sau instituțiilor publice pentru aceeași activitate, cu condiția ca suma tuturor ajutoarelor să nu depășească costul activității subvenționate.

Sediul Ministerului Președinției, Relații cu Instanțele și Memoria Democratică

Etichete: ajutoare Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Președinției lansează granturile 2023 pentru proiecte legate de Memoria Democrată