Prin acest act se evidentiaza deplina armonie dintre Minister si Consiliul Municipiului Soria, fiind oficializata operatiunea prin instrumentele legale corespunzătoare care permit finalizarea lucrărilor la imobilul atribuit Ministerului Apărării.”Ceea ce semnăm astăzi este un pas foarte important care evidențiază voința Soriei de a continua să se modernizeze, de a continua să construiască prezentul și viitorul, de către și pentru cetățeni”, a spus ministrul Apărării, la ceremonia desfășurată la sediul ministerului.

. „Vrem, din acest minister, să contribuim la viitorul Soriei. Sunt multe de făcut și avem un viitor comun”, a adăugat Robles.

Din acest motiv, ministrul apărării și primarul municipiului Soria, prin această declarație comună, își exprimă intenția de a accelera în sferele lor de competență câte proceduri sunt adecvate și necesare pentru a efectua contractarea și execuția proiectelor care permit, în termen de maximum un an, de la semnarea prezentului document, finalizarea lucrărilor și formalizarea procesului-verbal de recepție/predare concomitent al Subdelegației Apărării.

„Această semnătură ne va permite să dezvoltăm și să recuperăm un spațiu aparte și absolut privilegiat”, a spus primarul municipiului Soria.

Proiectele de lucrări au fost întocmite și supravegheate de către Direcția Generală de Infrastructură a Ministerului Apărării și sunt în faza de contractare. Datorita cuantumului acestora si a termenelor legale impuse, se preconizeaza ca lucrarile sa fie contractate la sfarsitul anului si executate in perioada 030622. și 2022, atingând o sumă inițială de 36.793,36 €. Ministrul Apărării, Margarita Robles, și primarul din Soria, Carlos Martínez , după semnătură.

// Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Apărării și Consiliul Municipiului Soria semnează o declarație comună de intenție