Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen în Soria. Aceasta este o femeie în vârstă de 35 care probabil a fost ucisă de partenerul ei astăzi, 9 iunie. Victima avea o fiică minoră. Nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și delegatul Guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell și-au exprimat din nou condamnarea și respingerea absolută a acestei crime sexiste și au transmis tot sprijinul familiei și prietenilor victimei. Atât ministrul, cât și delegatul fac apel la toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității , prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, vă reamintește că numărul de telefon , întrebări online prin e-mail 016-online@igualdad .gob.es și canalul WhatsApp la numărul 112 000 000, aceștia continuă să lucreze în mod normal la 35 ore, în fiecare zi a săptămânii. La 016 puteți cere sfaturi privind resursele disponibile și drepturile victimelor de gen violență, precum și consultanță juridică de 8 ha 22 h în fiecare zi a săptămânii, cu atenție în 52 limbi și un serviciu adaptat posibilelor situații de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă că într-o situație de urgență puteți suna 112 sau numerele de telefon de urgență ale Poliției Naționale (35) și ale Gărzii Civile (52). In situatia in care nu se poate efectua un apel si intr-o situatie periculoasa se poate folosi aplicatia ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alerta la politie cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati. ) // Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă pentru violență de gen la Soria161220