#Spania – Președintele Guvernului Insulelor Canare, Fernando Clavijo, și ministrul Egalității, Ana Redondo

Distribuie pe Ana Redondo a călătorit în Tenerife pentru a continua să avanseze în coordonare și întărire a răspunsului instituțional la violența de gen.

Ministrul a avut o întâlnire cu președintele Insulelor Canare „pentru a continua să avanseze în lupta împotriva violenței sexiste”. În acest sens, vor aborda situația centrelor de criză deschise 24 de ore pe zi pentru îngrijirea victimelor violenței sexuale din insule, cărora Ministerul le-a transferat aproape patru milioane și jumătate de euro.

„Pentru Minister, prioritatea absolută este lupta împotriva violenței de gen și țeserea unei rețele de resurse care să ajute femeile în toate tipurile de violență. Există un program ambițios de creare a centrelor de criză în toate provinciile și consiliile insulare, care trebuie să fie puse la dispoziție până la 31 decembrie.”a explicat ministrul, care călătorește în toată Spania „să cunoască situația centrelor de criză, să știe dacă s-au înregistrat progrese și ce nevoi pot avea acestea, astfel încât guvernul Spaniei să dea o mână de ajutor oriunde este necesar”. Redondo a subliniat că Guvernul este un garant „a drepturilor constituționale”acea „Se întâmplă pentru că există servicii de calitate, în acest caz pentru victimele violenței sexuale, pe întreg teritoriul spaniol.”.

În total, șase autonomii au lansat cel puțin un centru de îngrijire cuprinzătoare de 24 de ore pentru victimele violenței sexuale finanțat de Ministerul Egalității prin fondurile Next Generation, din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență. Acestea sunt Cantabria (Santander), Țara Bascilor (Bilbao și Vitoria), Murcia (El Palmar), Navarra (Pamplona), Melilla și Castilla-La Mancha (Albacete).

Mai mult, pe tot parcursul verii viitoare, un centru cu aceste caracteristici este programat să-și deschidă porțile la Madrid; altul la San Sebastián (Țara Bascilor); Teruel și Huesca, în Aragon; Toledo și Guadalajara, în Castilla-La Mancha; Alicante și Valencia în Comunitatea Valenciană.

Noile centre finanțate din fonduri europene din Castilla-La Mancha (Cuenca și Ciudad Real) sunt programate să își deschidă porțile pe parcursul trimestrului IV; Aragon (Zaragoza); Comunitatea Valenciană (Castellón); La Rioja (Logroño); câte unul în fiecare capitală de provincie din Castilla y León; Extremadura (Cáceres, Badajoz, Mérida și Plasencia); cele patru capitale de provincie ale Cataloniei; cele opt capitale de provincie ale Andaluziei; Insulele Baleare (Mallorca și Menorca); Asturias (Oviedo); Insulele Canare (Santa Cruz de Tenerife și Gran Canaria) și Ceuta și cinci centre în Galicia (două centre în A Coruña, unul în Lugo, altul în Ourense și Pontevedra).

Crearea acestor facilități este prevăzută în Legea organică a garanției complete a libertății sexuale. Le include ca servicii publice interdisciplinare de îngrijire permanentă, care oferă asistență de criză victimelor violenței sexuale, familiilor acestora și persoanelor din jurul lor. Astfel, acestea asigură îngrijire psihologică, juridică și socială și includ sprijin și informare telefonică și personală 24 de ore din 24, în fiecare zi a anului.

Mai multe stiri Guvernul consolidează coordonarea politicilor de egalitate pentru eradicarea… Un total de șase autonomii au cel puțin un centru de atenție a violenței… Guvernul promovează crearea unei rețele de centre de îngrijire cuprinzătoare pentru victimele… Sursa: Guvernul Spaniei – Ana Redondo vizitează Tenerife pentru a promova coordonarea împotriva violenței de gen