La aproximativ un an de la ultimul marş în favoarea vieţii, fundaţiile „Derecho a vivir” şi „Hazte Oir”, organizează în Madrid un nou marş de protest împotriva Legii Avortului, aprobată recent de Senatul Spaniei. Duminică, 7 martie 2010, începând cu orele 12:00, sub deviza „Spania Viaţă, Da”, organizatorii speră să poată aduna între 50000 şi 100.000 de manifestanţi.

Marşul va începe în Plaza de Cibeles şi se va sfârşi în Puerta del Sol, unde vor lua cuvântul diferite personalităţi ale vieţii publice. Gador Joya, purtător de cuvânt al „Derecho a Vivir”, a menţionat că principalul obiectiv al marşului de anul acesta este popularizarea pe plan european a cauzei spaniole potrivit căreia orice fiinţă are drept la viaţă.

De asemenea, manifestaţia se doreşte a fi o declaraţie publică a unui colectiv important al societăţii spaniole care este împotriva Legii Avortului, considerând-o nedreaptă, inconstituţională şi inumană. Organizatorii speră ca aceste manifestaţii să devină o tradiţie anuală în favoarea vieţii şi să aibă loc la începutul lunii martie. Marşul de duminică va fi acompaniat de alte marşuri similare în aproape 100 de oraşe din Spania, Europa, America de Nord şi America de Sud.