Guvernul regiunii autonome Madrid a anunțat în această seară că suspendă activitatea din toate unitățile de învățământ, începând de miercuri, 11 martie.

Se închid toate grădinițele, școlile, liceele și universitățile din regiune timp de 15 zile, cu scopul de a opri răspândirea virusului COVID19.

Comunitatea Madrid înregistra până luni seară jumătate din infectările cu coronavirus din toată Spania (578) și 17 decese.

Guvernul regional, condus de Isabel Ayuso, de la Partidul Popular, recomandă firmelor să apeleze la lucrul la distanță și să permită angajaților să se ocupe de familie în această perioadă extraordinară.

În ceea ce privește funcționarea sistemului sanitar regional, ministrul regional al Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, a anunțat că unele operații chirurgicale vor putea fi amânate dacă nu sunt urgente, că spitalele vor pregăti paturi de rezervă și că se va implementa un plan special de acțiune la Urgențe și la secțiile de Terapie de Intensivă din spitale.

Guvernul regional anunță de asemenea că medicii de familie vor oferi asistență medicală la domiciliul pacienților și precizează că este preferabil ca deplasările să fie făcute doar dacă este absolut necesar.

Persoanele în vârstă sau cei care suferă de boli cronice sunt sfătuiți să nu părăsească locuința sau căminul în care sunt îngrijiți.
Centrele de zi pentru persoane în vârstă rămân închise, iar administrația regionala a transmis o scrisoare la toate școlile cu un protocol de acțiune în cazul depistării unui caz de infectare cu coronavirus.

Telefonul public (900 102 112) despre COVID19 a fost blocat de mai multe ori, iar guvernul regional spune că a făcut noi angajări pentru funcționarea acestui serviciu.

sfaturi coronavirus