De la lansare şi până în prezent, campania publicaţiei noastre de strângere de jucării pentru copiii săraci din România a atras atenţia românilor în mod continuu, dar mai ales în perioada sărbătorilor de Paşti, când mulţi au trimis donaţii de jucării. În urmă cu câteva zile, o echipă de colaboratori ai ziarului nostru a împărţit 30 de saci cu jucării la câteva grădiniţe şi parohii din zona rurală şi din câteva cartiere ale oraşului Sibiu, unde necesităţile părinţilor sunt atât de mari încât copiii nu au jucării şi nu cunosc bucuria simplă a jocului. De aceea, din generozitatea românilor din Spania care au răspuns la chemarea campaniei „Românul la nevoie se cunoaşte„, mulţi copii din România au avut o bucurie neaşteptată în aceste zile. În acest caz este vorba despre copiii de la Grădiniţa Nr. 36 din cartierul Ţiglari unde jucăriile au fost împărţite de Biserica Naşterii Domnului (Parohia Sibiu Inferior 3 Ţiglari – persoană de contact  Preot Raduleţ Marian – tel. 0040745545284) şi de cei de la Grădiniţa Nr. 43 din Sibiu (împărţite cu sprijinul Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Parohia Josefin II – persoană de contact preot Răduleţ Adrian – tel. 0040741932774). De asemenea, jucăriile adunate în cadrul campaniei noastre au ajuns şi la Biserica Sfântul Nicolae (Parohia Ruşi – jud. Sibiu) care a împărţit donaţiile la Grădiniţa din localitate (persoană de contact – preot Bucur Sorin tel. 0040744420104), precum şi la Asociaţia Misionară pentru Educarea Copiilor (reprezentant Lienerth Daniel 0040751101806).

 

Campania „Românul la nevoie se cunoaşte” continuă, iar cei care doresc să trimită jucării, cărţi sau haine pentru copiii fără posibilităţi din România o pot face prin intermediul firmei de transport pachete Logistica Trans Rom S.L. Neluţu Moise, care are birouri în toată Spania şi deţine cea mai bună reţea de transport pachete pe ruta România – Spania. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să alegeţi jucării sau haine în stare bună şi să faceţi un pachet pe care să fie scris „Donaţie pentru campania Românul la nevoie se cunoaşte„.

Asociaţiile româneşti din Spania care colaborează la campania „Românul la nevoie se cunoaşte” sunt Federaţia Asociaţiilor Române din Europa (FADERE), Asociación de Rumanos de Móstoles, Asociación de Rumanos de la Comunidad de Madrid, Asociación de de Mujeres AMARE, Asociación de Rumanos „Scânteia” de S.S. de los Reyes y Alcobendas, Asociación de los Rumanos de Brunete, Asociaţia Culturală Hispano-Rumano din Córdoba „Traian”, Asociaţia Română din Castellón, Valencia şi Alicante, Centrul Civic Român din Castellón, Asociación Rumana de la Comunidad Valenciana „ULPIA TRAIANA” şi Asociaţia Creştin-Ortodoxă din Andalucia (Sevilla).

Campania „Românul la nevoie se cunoaşte!” este susţinută de ziarul „Românul” şi Logistica Trans Rom S.L. Neluţu Moise.