Cea de-a doua ediţie a campaniei de strângere de jucării „Românul la nevoie se cunoaşte”, organizată pentru ajutorarea copiiilor săraci din România a început cu o primă repartizare a jucăriilor, cărţilor şi hainelor donate de cititorii publicaţiei noastre.

De Crăciun o echipă din partea ziarului Românul, împreună cu reprezentanţi ai Uniunii Muncitorilor Români din Spania, a împărţit cadouri în două localităţi din judeţul Sibiu, unde copiii nu au prea multe posibilităţi. Toate jucăriile, dulciurile şi hăinuţele trimise din Spania la chemarea campaniei noastre au provocat o bucurie imensă în inimile copiilor care nu se aşteptau la cadouri din Spania.

La Veseud, cadourile au fost împărţite prin intermediul preotului din localitate, celor mai defavorizaţi. Tot, în Veseud membrii echipei noastre au dus bucurie şi în casa câtorva bătrâni care nu mai fuseseră vizitaţi de nimeni de multă vreme şi ne-au mulţumit pentru vizită.

A doua oprire a campaniei a fost în localitatea Armeni, unde jucăriile şi celelalte cadouri s-au împărţit la grădiniţa din sat şi la şcoala primară.

Campania „Românul la nevoie se cunoaşte” continuă, iar cei care doresc să trimită jucării, cărţi sau haine pentru copiii fără posibilităţi din România o pot face prin intermediul firmei de transport pachete Logistica Trans Rom S.L. Neluţu Moise, care are birouri în toată Spania. Dacă doriţi să faceţi o donaţie trebuie să alegeţi jucării sau haine în stare bună şi să faceţi un pachet pe care să fie scris „Donaţie”. Campania este derulată în colaborare cu Uniunea Muncitorilor Români din Spania.