#Spania – Ministrul Jordi Hereu, la conferința de presă susținută la Ministerul Industriei și Turismului.

Ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, a apreciat „performanța extraordinară a turismului în 2023”, un an record – peste 84 de milioane de turiști internaționali, și peste 108.000 de milioane de cheltuieli la destinație, cele mai bune cifre din istoricul serie – care a confirmat schimbarea modelului turistic spaniol. Aceste cifre de închidere pentru 2023, avansate de Turespaña, înseamnă că Spania depășește cu 1% numărul de turiști în anul de referință pre-pandemie din 2019, iar cheltuielile aceluiași an cu 17,4%. Până în 2022, numărul de vizitatori va crește cu 19% și o creștere cu 23,8% a cheltuielilor turistice

Într-o conferință de presă susținută astăzi la Ministerul Industriei și Turismului, Hereu a mai dat asigurări că „conform previziunilor întocmite de Turespaña, primul trimestru al acestui an va depăși numărul de vizitatori din primul trimestru al anului 2023 cu 10,8% (este este de așteptat 23 de milioane de călători în patru luni), cu 18,5% mai multe cheltuieli (în jur de 30 de miliarde de euro între ianuarie și aprilie). „Trebuie să continuăm să promovăm și să avem grijă de sectorul turismului, unul dintre pilonii economiei noastre, cu politici. care o fac mai durabilă, mai echitabilă pentru muncitori, teritorii și cetățeni și, în același timp, atractivă pentru vizitatori pe tot parcursul anului”, a subliniat Hereu, care a ținut, de asemenea, să clarifice că „nu trebuie să ne concentrăm doar pe bătălia cantității și nici să sacralizăm numărul. de oameni care ne îmbracă, ci mai degrabă acordă mai multă atenție cheltuielilor la destinație și altor parametri care au legătură cu sustenabilitatea și cantitatea.

Pentru a completa bilanțul pentru 2023, ministrul s-a referit la datele istorice de afiliere a sectorului turistic. Anul trecut s-a încheiat cu 2,5 milioane de membri, o creștere de 5,4% în decembrie față de decembrie 2002, și mai mulți angajați în sector ca niciodată (6,4% mai mulți). Cifre care indică, în cuvintele lui Hereu, că „Spania a reușit să reducă locurile de muncă temporare și să crească salariile, ceea ce arată că, în turism, ca și în multe alte sectoare, se produce acest cerc virtuos prin care generăm prosperitate economică”. în același timp extindem drepturile muncii”.

În discursul său, în care a fost însoțit de secretarul de stat, Rosana Morillo, și de directorul general al Turespaña, Miguel Sanz, șeful Turismului a evidențiat investițiile realizate în ultimii ani de Guvern, prin intermediul fondurilor europene canalizate prin Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență și care s-au ridicat la peste 3,4 miliarde de euro în ajutor pentru transformarea și modernizarea industriei turismului.

Fitur 2024: obiectiv de sustenabilitateCu câteva zile înainte de începerea FITUR 2024, unul dintre cele mai importante târguri de turism care se desfășoară anual în lume, Jordi Hereu a reamintit importanța acestui eveniment pentru industria turismului din țara noastră. În ediția din acest an, coloana vertebrală a FITUR va fi sustenabilitatea și accesibilitatea, „tocmai două dintre provocările pe care și le-a propus acest Guvern în această legislatură și pentru care lucrăm, împreună cu sectorul privat, pentru a le face 100% realitate. „, a subliniat ministrul.

Cea de-a 44-a ediție a FITUR va începe la IFEMA miercuri, 24 ianuarie pentru profesioniști, iar sâmbătă, 27 ianuarie pentru publicul larg. Anul acesta va avea peste 8.500 de companii expozante și 136.000 de profesioniști și, ca și la edițiile anterioare, vor fi zone de specialitate precum Fitur Woman, Fitur Talent sau Fitur LGTB+.

12,5 milioane de euro pentru promovarea turismuluiTurespaña, organismul public dependent de Ministerul Industriei și Turismului care promovează Spania ca destinație turistică, a investit peste 12,5 milioane de euro în 2023 în campanii de publicitate și marketing pentru a promova destinațiile spaniole în țările și piețele expeditoare. Printre principalele repere se remarcă campania Anului Picasso, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea pictorului, și acțiunile de „conținut de marcă” cu National Geographic și Conde Nast Traveler sau campania de promovare a Spaniei ca „tax free” destinație de cumpărături.” în Regatul Unit.

În această nouă ediție a FITUR, Turespaña va avea un spațiu de 605 m2, situat în pavilionul 9 al IFEMA, care va găzdui o agora pentru prezentări publice și cu capacitate de 90 de persoane, o sală de prezentare, spațiu cu ecran LED și birouri instituționale. În plus, anul acesta este încorporat un nou panou legat de cei 40 de ani de campanii ai Turespaña cu logo-ul lui Miró și un rezumat al campaniilor istorice ale organizației de la crearea acesteia în 1984.

Etichete: Economie Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – Jordi Hereu confirmă un record în 2023 pentru turism: peste 84 de milioane de turiști internaționali și 108 miliarde de euro de cheltuieli