Direcția Generală Trafic a publicat pe site-ul său Instrucțiuni MOV /00 care include noua semnalizare pentru ca cetățenii să identifice locația și Principalele caracteristici ale punctelor de încărcare electrică de pe drumuri.

Punctele de încărcare electrice deja instalate pe autostrăzi și drumuri urbane trebuiau marcate și incluse în Catalogul Oficial al Semnelor Rutiere , pentru care Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice și Ministerul de Interne, prin Direcția Generală Trafic, au început să lucreze împreună cu obiectivul de a acorda conținutul online al acestuia cu semnalele care există deja în alte țări ale Uniunii Europene.

În plus, de asemenea, Pictograma corespunzătoare „vehicul electric” a fost convenită pentru utilizarea sa atunci când este necesar să se precizeze că domeniul de aplicare al unei anumite semnalizări se referă la acest tip de vehicul.

1. Pictograma de semnalizare a punctelor de reincarcare de pe piste: Punctele de reincarcare vor fi marcate pe piste cu indicatoarele a caror pictograma si semnificațiile sunt indicate mai jos:

A) „Dozator de combustibil și stație de reîncărcare electrică. Indică locația unui distribuitor de combustibil sau a unei stații de service cu disponibilitatea stației de încărcare electrică. „

B) „Stație de încărcare Indică locația unei stații de încărcare electrică „

C) „Dozator de combustibil, GPL și stație de reîncărcare electrică. Indică locația unui distribuitor de combustibil sau stație de service cu disponibilitate de gaz petrolier lichefiat (GPL) sau autogaz și stație de reîncărcare electrică”

Două. Pictograma de semnalizare vehicul electric Pictograma vehicul electric va fi utilizată atunci când este necesar să se indice că domeniul de aplicare al semnalizării se referă la acest tip de vehicule.

Toate aceste pictograme pot fi amplasate individual sau colectiv pe indicatoarele de serviciu pe care cetăţenii le pot găsi atât pe drum, cât şi în mediul urban. Iată câteva exemple:

Instrucțiunea va intra în vigoare mâine iar indicatoarele nou instalate trebuie să se conformeze formatelor cuprinse în acestea. Aplicarea sa va fi însă progresivă pe măsură ce semnele sunt reînnoite datorită stării lor de conservare.

Mai multe informații Consultați site-ul DGT al regulamentului de circulație Management și mobilitate Sursa: Guvernul Spaniei – 2022 Ministerele de Interne, Transporturi și Tranziție Ecologică prezintă noua semnalizare a punctelor de reîncărcare electrică de pe drumuri