#Madrid –

Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă din Comunitatea Madrid (IRSST) lansează programul „Săptămâna Prevenției” în care vor fi dezvoltate acțiuni de promovare și diseminare a culturii preventive în rândul elevilor și profesorilor de educație.primar.

În perspectiva revenirii la clasă, Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă oferă centrelor educaționale din regiune un program menit să facă din siguranță parte din experiența școlară. Sub sloganul „Săptămâna Prevenției” elevilor, profesorilor și familiilor li se va arăta cum să transforme prevenirea într-un obicei educațional și distractiv, în timp ce li se vor oferi strategii pentru a realiza un mediu școlar mai sigur și plin de oportunități de a crește într-un mod sănătos.

Obiectivele programului sunt diseminarea conceptelor de prevenire a riscurilor; promovează principiile de securitate, sănătate și bunăstare pentru a le aplica acasă, în centrul educațional și în comunitate; generați obiceiuri comportamentale sigure; până la promovarea prevenirii celor mai frecvente riscuri în etapa de învăţământ primar, în principal cele legate de noile tehnologii şi violenţa şcolară.

Activitățile de desfășurat, care se pot desfășura pe tot parcursul anului școlar, vor fi alcătuite din ateliere la clasă și spectacole teatrale care abordează cultura preventivă și prevenirea riscurilor, susținute de un suport didactic extins IRSST care include povești digitale, fișe de lucru și ghiduri pentru profesori și familii.

De reținut că Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă pune la dispoziție elevilor și cadrelor didactice din diferite etape ale sistemului educațional material pedagogic pentru diseminarea conceptelor de bază în prevenirea riscurilor disponibile pe site-ul lor.

„Săptămâna prevenirii” va începe în octombrie anul viitor. Cei care doresc să obțină mai multe informații pot contacta pe e-mail weekprevencion@sienaeducacion.com sau contactati-ne la 629173880 / 685839153.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST se angajează în prevenirea la școală