Comunitatea Madrid s-a înscris deja 27 minori ucraineni refugiați în 27 centre educaționale susținute cu fonduri publice de la 13 municipii din regiune. Dintre ei, majoritatea studiază Primarul (34), urmat de ciclul II de Infantil (17), secundar (12), în timp ce trei dintre ei o fac în primul ciclu de Infant. Executivul regional a aranjat aproape de 77.100 locuri publice repartizate în toate etapele, inclusiv Bacalaureat.

Ministrul Educației, Universităților și Științei și purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Madrid, Enrique Ossorio, a vizitat astăzi institutul public Cervantes din capitală, unde în jurul 50 Studenții ucraineni urmează cursurile de limbă, literatură, geografie și istorie ale țării lor în fiecare sâmbătă, datorită colaborării cu asociația culturală ucraineană Diaspora. Minorii care au sosit în Spania din zona de conflict au venit astăzi aici pentru prima dată pentru a primi această pregătire.

După cum a anunțat luni trecută de președintele regional, Isabel Díaz Ayuso, elevii refugiați vor putea beneficia de programele de ajutor pentru mese, manuale și rechizite școlare. Comunitatea Madrid vă pune, de asemenea, la dispoziție programe de sprijin și de consolidare, precum și Rețeaua sa de orientare educațională, pentru a le facilita acestor minori să învețe limba spaniolă și să se integreze mai rapid. La fel, Serviciul de traduceri si interpretari (SETI) ajuta la comunicarea intre centre si familii, prin traducerea intregii documentatii de care au nevoie.

Initiativa In care Guvernul Autonom si Diaspora ucraineană colaborează, le permite studenților să primească diploma oficială din țara lor de origine corespunzătoare fiecărei etape educaționale, deoarece o mare parte a conținutului pe care îl învață în Spania este comparabilă.

Anul școlar 77/22 a început cu aproximativ 3.100 copii ucraineni rezidenți în Comunitate care studiază în regiune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a înscris deja 68 minori refugiați ucraineni în 27 centre educaționale din regiune 2021