#Madrid –

Comunitatea Madrid acordă cincisprezece persoane cu dizabilități intelectuale (cinci femei și zece bărbați) diploma care atestă că au absolvit cursul de manipulator de alimente adaptat cu tehnici de accesibilitate cognitivă și că în această toamnă va fi deschis pentru noi beneficiari. Ajustarea metodologiei și a conținutului didactic al acestui curs constituie o oportunitate pentru dezvoltarea profesională și incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități în sectoarele ospitalității și restaurantelor.

Proiectat de grupul de accesibilitate cognitivă al Agenției de Asistență Socială din Madrid și validat de către Direcția Generală de Sănătate Publică, acest curs, care până în prezent se preda în centrele ocupaționale din Comunitatea Madrid, este extins în 2023 la întreaga populație. afectate de dizabilități intelectuale deservite de entități specializate din sector care sunt interesate, datorită unui acord cu Plena Inclusion Madrid care este coordonat de Direcția Generală de Asistență pentru Persoane cu Dizabilități.

Obiectivul este de a maximiza beneficiarii acestui program inovator de formare pentru manipulatorii de alimente care dispune de materiale proprii într-un limbaj atent și accesibil, susținut de pictograme, și care permite îmbunătățirea curriculum-ului persoanelor cu dizabilități intelectuale prin răspunsul la reglementările legale care impun acest tip de pregătire pentru accesul la anumite locuri de muncă.

Antrenament în două faze

Cursul încheiat astăzi de directorul general de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități, Alejandra Serrano Fernández, directorul general al Plena Inclusion Madrid, Javier Luengo, și managerul Agenției pentru Asistență Socială din Madrid, José Manuel Miranda de las Heras, este realizat pentru prima dată în cadrul acordului cu Plena Inclusion Madrid și a fost dezvoltat la Centrul ocupațional Ciudad Lineal cu o durată de cincisprezece ore. Au participat oameni de la Fundația A la Par, Fundația Juan XXIII, Envera, ADISLI și chiar Agenția de Asistență Socială din Madrid.

Programul implică faptul că în decurs de un an aceiași participanți vor finaliza o formare complementară de cinci ore pentru a menține și actualiza cunoștințele dobândite. Alți beneficiari se vor putea alătura cursului pe parcursul celor opt noi ediții programate în următoarele luni (două dintre ele la Centrele Ocupaționale Juan Ramón Jiménez și Ángel de la Guarda ale Agenției pentru Asistență Socială din Madrid și alte șase în facilitățile Plena Inclusion). entități din Madrid care au solicitat instruirea).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își extinde formarea adaptată pentru manipulatorii de alimente la mai multe persoane cu dizabilități intelectuale