#Madrid –

Activități ale agendei culturale în perioada 15-17 septembrie

Agenda culturală a Comunității Madrid pentru acest weekend va fi condusă de celebrarea festivalurilor Festivalul Urban din Madrid, Canalul Baila și Corpul contondentcare va umple scenele madrilene cu cele mai actuale ritmuri și cele mai bune dintre tinerele promisiuni ale dansului contemporan.

A treia ediție a Festivalul Urban din Madrid Are un amplu program de activități până pe 23 septembrie la Centrul Cultural Pilar Miró din Villa de Vallecas. Concertele, care Se desfășoară vineri și sâmbătă, sunt un eșantion din noua recoltă de artiști, din ce în ce mai puțin restrânși și mai amestecați cu alte ritmuri și tendințe.. Mery Espinosa, cunoscută sub numele de Insert Soul, este o cântăreață autodidactă din Jaén, care va deschide acest al doilea weekend cu gustul și dragostea ei pentru stilurile urbane alternative.

Un alt concert de vineri, 15, îi va reuni pe muzicienii granadei Antony Z și Toni Anzis, care tocmai au publicat o nouă lucrare în colaborare cu cinci melodii de vară, Sfântul Antonie. La rândul lor, Teo Lucadamo și Vivi K vor oferi spectacole sâmbătă, 16.

Cât despre dans, acesta va avea cea mai bună scenă în Sala Neagră a Teatros del Canal, cu propunerile lui Canalul Baila, expoziția creatorilor și companiilor profesioniste consolidate sau emergente care au desfășurat o rezidență de creație artistică la Centrul Coregrafic Canal în sezonul trecut. În acest weekend se prezintă spectacolul Ce se întâmplă într-o clipă (sâmbătă și duminică), un proiect artistic al coregrafului andaluz Jesús Benzal, pentru șase interpreți, care urmărește să stabilească o relație directă între timp și instantaneu și creație.

Zilele acestea găzduiesc și Teatros del Canal Blunt Body 2023 (16 și 17 septembrie), un festival de dans contemporan și muzică live, o inițiativă a coregrafului și dansatorului Elías Aguirre, care în această a opta ediție va oferi propuneri în care coregrafi, dansatori, muzicieni și creatori vizuali vor face spații nu convenții Canal. teritoriul său.

Pe de altă parte, în Green Room a acestui spațiu se trage cortina în acest weekend Prima facie (până pe 17 septembrie), de dramaturgul australian Suzie Miller. Interpretată în versiunea sa spaniolă de Vicky Luengo, lucrarea constituie monologul unei femei avocat, aflată în vârful carierei, obișnuită să câștige toate dosarele cu care se confruntă. Însă violul pe care îl suferă din mâna unui coleg o va plasa de partea cealaltă a justiției ca victimă și va suferi consecințele unui sistem juridic care îi pune sub semnul întrebării povestea.

Colosseumul Regal Carlos III din San Lorenzo de El Escorial are pe panoul publicitar, sâmbătă, 16, Că noaptea l-au ucis, un monolog cu muzică live, scris de Julieta Soria, regizat de Ainhoa ​​​​Amestoy și interpretat de Juan Cañas. În ea, cele două planuri ale trecutului și prezentului se îmbină, din punct de vedere intriga și estetic. O perspectivă absolut contemporană, care pătrunde în sufletul și universalitatea uneia dintre cele mai cunoscute și mai misterioase piese ale lui Lope. Iar duminică, 17, Tartana Teatro, o companie din Madrid specializată în teatru de păpuși pentru copii și public de familie, își prezintă noua creație. Tine minte. Cu text original de Juan Muñoz și Inés Maroto. Este un spectacol intim și apropiat, situat în teritoriul evaziv al memoriei: acel non-loc în care realitatea și ficțiunea se amestecă, unde prezentul și amintirile se împletesc pentru a construi o poveste emoționantă și sinceră.

Până pe 8 octombrie, sala Juan de la Cruz de la Teatro de La Abadía găzduiește premiera adaptării romanului apreciat al argentinianului Sergio Bizzio, Furiecare ajunge la Madrid cu Claudio Tolcachir în colaborare cu Lautaro Perotti, María García de Oteyza și Mónica Acevedo. Lucrarea cu același nume a lui Bizzio devine un monolog care este o spirală claustrofobă a violenței latente. În timp ce José Luis Alonso are piesa regizată de dramaturgul francez Pascal Rambert în cinematografe până la 1 octombrie, Finlanda, care spune povestea unui cuplu aflat pe punctul de a se despărți fără speranță, interpretat de Irene Escolar și Israel Elejalde.

A Villa Voz, un turneu muzical al vilelor din Madrid

Ciclul coral A Villa Voz, un turneu muzical al vilelor din Madrid, continuă cu programarea sa și în acest weekend vă puteți bucura de recitalurile în San Martín de Valdeiglesias (16, Biserica San Martín de Valdeiglesias, ora 21:00) și Villarejo de Salvanés (17, Sala La Fábrica Performing Arts, ora 12:30) , unde Corul Comunităţii Madrid va interpreta lucrări de Albert Guinovart, Isaac Albéniz, José Padilla, Vicente Mari Bas, Manuel López-Quiroga, Amadeo Vives, Tomás Bretón, Ruperto Chapí, Federico Chueca, Javier Carmena, Pablo Sorozábal sau Agustín Lara.

Aceasta este o propunere dezvoltată de Fundația Orchestrei și Corurilor din Comunitatea Madrid (Fundația ORCAM) care va avea mai multe concerte susținute de pianista Karina Azizova, sub conducerea lui Jordi Casas, și se va desfășura în decoruri unice în cele unsprezece orașe. din Madrid.

Expoziții în muzee și săli regionale

În diferitele săli și muzee regionale este oferită o ofertă variată cu propuneri precum cea prezentată în această săptămână la Camera Young Art,cu expozitia Aplicare usoara! o generatie de Slashers și Burnout timpuriu. Acesta este unul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a 14-a ediții a apelului a vrut comisarulcare se angajează pe noi modele curatoriale, facilitând accesul la lumea profesională pentru tinerii curatori.

Expoziția propune un răspuns la relația dintre tineri și ocupațiile lor actuale care, încorporate în economia muncii ocazionale, se reflectă prin limbaje artistice diferite și variate. LAbrodează oboseala și persistența din perspectiva principală a sectorului creativ al generației milenar și o parte din generaţie. Toate acestea sub viziunea artiștilor Sara Álvarez Vinagre, Jonás Fadrique, Marta Galindo, Mayte Gómez Molina, Itxaso Navarro, Giuliana Racco și Fran Vélez.

ȘIMuzeul Centrului de Artă Dos de Mayo-CA2M adăpostește Juan Muñoz. În ceasul violetdedicată producției artistului în anii 1980. În acest spațiu, situat în Móstoles, vă puteți bucura și de expoziția Arhipelaguri cu moale. Colecțiile Muzeului CA2M și ale Fundației ARCOcu figuri fundamentale de pionierat precum George Tony Stoll sau Andrés Senra.

Sala El Águila vă invită să aflați despre moștenirea fotografului Bernard Plossu (1945, Vietnam) prin intermediul expoziției Madrid. Bernard Plossu, acea ajunge la ultimul weekend.

Biblioteca Regională din Madrid propune, până pe 22 octombrie, retrospectiva Buero va fi opera luia, dedicat vieții și operei lui Antonio Buero Vallejo. Adăpostește un eșantion interesant de documente legate de dramaturg, multe dintre ele păstrate în Biblioteca Regională din Madrid ca parte a Arhivei Personale a autorului, un set documentar care, din 2017, a ajuns în mai multe faze și despre care se mai găsesc. informații.continuați să lucrați.

Până pe 1 octombrie, Casa Muzeul Lope de Vega prezintă Clasicii pe ecrane (1975-2022). Obiectivul său este de a arăta relația stabilită între teatrul Epocii de Aur și ecrane într-o perioadă în care noua comedie s-a adaptat la diferitele mijloace de exprimare artistică și culturală apărute, mai ales în ultimii ani, odată cu ascensiunea retele sociale.

Muzeul Locul Nașterii Cervantes, din Alcalá de Henares, expune Tradiție și sărbătoare în țara lui Cervantes, până duminică, iar în Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid, tot în orașul Complutense, puteți vedea Ultimele zile ale lui Tartessus. Aceasta este prima expoziție majoră dedicată în Spania acestei civilizații, care reunește 230 de piese din diferite instituții, dintre care se remarcă cinci sculpturi noi în piatră cu chipuri umane.

La rândul său, eșantionul Vizualizări. Peisaje urbane ale Comunității Madrid, include 58 de instantanee ale vieții de zi cu zi din raioanele și orașele capitalei din regiune. Aceasta este prima expoziție din Estufa Grande de los Jardines de la Finca Vista Alegre, recent restaurată, din cartierul Carabanchel. Acesta poate fi vizitat gratuit până pe 22 octombrie.

De asemenea, Executivul regional colaborează cu diferite instituții în promovarea și diseminarea culturii. În acest sens, se remarcă expoziția de la Muzeul Național Thyssen-Bornemisza dedicată tradiției cunoașterii oculte și reflectării acesteia în artele vizuale. Ocultul, în colecțiile ThyssenBornemiszapoate fi vizitat până pe 24 septembrie 2023.

Casa Encendida a Fundației Montemadrid case Picasso: fără titlu, expoziție care reunește 50 de piese din ultima perioadă a artistului (1963-1973), dintre care 12 nu fuseseră expuse publicului până în prezent și este pentru prima dată când sunt expuse în Spania.

De asemenea, în colaborare cu Patrimoniul Național, grădinile Campo del Moro găzduiesc expoziția de fotografie care face turul Siturile Regale și arhitectura și principalele lucrări ale Galerii Colecțiilor Regale.

VINERI, 15 SEPTEMBRIE

Prima facie

Suzie Miller

Până pe 17 septembrie – 20:00 – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

Programare Madrid Urban Fest 2023

Sâmbătă, 16 SEPTEMBRIE

Furie

Sergio Bizzio, Claudio Tolcachir și Lautaro Perotti

Până pe 8 octombrie – 19:00 – Sala Juan de la Cruz – Teatrul La Abadía. MADRID

Programare Madrid Urban Fest 2023

O programare ciclului Villa Voz, un tur muzical al vilelor din Madrid 2023

Programul Festivalului Corpo Romo 2023 (Teatros del Canal)

Program Dance Channel 2023 (Teatrele Canal)

DUMINICĂ, 17 SEPTEMBRIE

Finlanda

Pascal Rambert

Până la 1 octombrie – 20:00 – Sala José Luis Alonso – Teatrul La Abadía. MADRID

Programarea ciclului A Villa Voz, un turneu muzical al vilelor din Madrid 2023

programul festivalului Blunt Body 2023 (Teatre Canal)

Program Dance Channel 2023 (Teatrele Canal)

MUZEELE ȘI EXPOZIȚII

Aplicare usoara! O generație de Slashers și Early Burnout

Până pe 5 noiembrie – Sala de artă tânără a Comunității Madrid. MADRID

Juan Muñoz. În ceasul violet

Până pe 7 ianuarie 2024 – Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M. MÓSTOLES

Arhipelaguri cu moale. Colecțiile Muzeului CA2M și ale Fundației ARCO

Până pe 7 ianuarie 2024 – Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M. MÓSTOLES

Madrid. Bernard Plossu

Hastateatrr pe 17 septembrie 2023 – Sala El Águila. MADRID

Buero va fi opera lui

Până pe 22 octombrie 2023 – Biblioteca Regională Madrid. MADRID

Clasicii pe ecrane (1975-2022)

Până pe 1 octombrie – Muzeul Casa Lope de Vega. MADRID

Tradiție și sărbătoare în țara lui Cervantes

Până la 17 septembrie 2023 – Muzeul Locul Nașterii lui Cervantes. ALCALÁ DE HENARES

Ultimele zile ale lui Tartessus

Până pe 24 septembrie 2023 – Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid. ALCALÁ DE HENARES

Vizualizări. Peisaje urbane ale Comunității Madrid

Până pe 22 octombrie 2023 – La Estufa – Grădinile Finca Vista Alegre. MADRID

Ce se ascunde în colecțiile Thyssen-Bornemisza

Până la 24 septembrie 2023 – muzeu național Thyssen-Bornemisza. MADRID

Picasso: Fără titlu

Până la 7 ianuarie 2024 – La Casa Encendida de Fundación Montemadrid. MADRID

Expoziție fotografică Royal Sites – Colecții regale

Până în decembrie 2023 – Plimbarea Doamnelor din Grădinile Istorice ale Palatului Regal. MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid – Festivalurile Canal Baila, Cuerpo Romo și Madrid Urban Fest vor umple scenele din Comunitatea Madrid cu muzică și dans