#Madrid –

Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) din Comunitatea Madrid a fost prezent la cea de-a 14-a ediție a acestui eveniment, oferind consiliere cu privire la prevenirea riscurilor profesionale și prin prezentarea „Acțiuni ale Școlii de Sănătate și Bunăstare pentru oameni cu dizabilități intelectuale. Călătoria lui ZII”.

Încă o dată, IRSST a participat activ la Târgul pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru Persoane cu Dizabilități pe care Comunitatea Madrid l-a organizat la IFEMA, cu scopul de a servi drept punct de întâlnire între companiile interesate și profesioniștii care își caută de lucru sau încearcă să îmbunătățească ceea ce fac. și au un anumit tip de handicap fizic, senzorial, mental sau intelectual.

Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă din Comunitatea Madrid a avut un stand unde cei prezenți la eveniment au putut afla despre acțiunile specifice desfășurate pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă ale acestui grup, precum și oferta de formare specializată. destinate acestui scop.

Pe de altă parte, Rosa Menchén Viso, șefa Ariei Cunoaștere și Cultură Preventivă a IRSST, împreună cu Daniel Martín Vicente, șeful Serviciului de Prevenire și Sănătate în Muncă din Afonias, au oferit prezentarea „Actele Școlii de Sănătate și bunăstare pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Călătoria ZII”, unde au comentat acest proiect incluziv privind bunăstarea și sănătatea la locul de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

În cadrul conferinței, Rosa Menchén a evidențiat munca Institutului Regional de Securitate și Sănătate în Muncă pentru „găsirea formulei astfel încât lucrătorii cu dizabilități intelectuale să aibă același nivel de protecție, siguranță și bunăstare ca și restul lucrătorilor din Comunitate. . din Madrid”, subliniind că „în acest an, pe lângă participanții Școlii de Sănătate și Bunăstare, 46 de elevi au fost instruiți pentru a îndeplini funcții de nivel de bază în prevenirea riscurilor profesionale, în colaborare cu Plena Inclusion”.

Merită să ne amintim că unul dintre obiectivele stabilite în VI Master Plan pentru Riscuri Ocupaționale al Comunității Madrid este de a îmbunătăți siguranța și bunăstarea lucrătorilor cu riscuri specifice, printre care se numără și acei lucrători cu dizabilități, sub diferitele lor aspecte (fizice și organice, senzoriale, cognitive sau boli psihice grave, printre altele).

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST participă la Târgul de ocupare a forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități din Comunitatea Madrid