Directorul General de Atenție pentru Persoane Vârstnice și Dependență , Juan José García Ferrer, însoțit de directorul Centrului Alzheimer al Fundației Regina Sofia, a vizitat, împreună cu un grup de studenți de la IES Julio Verne de Leganés ai Ciclului formativ Ajută persoanele în situații de dependență, dotările Centrului. care oferă activități educaționale despre boala Alzheimer îngrijitorilor profesioniști, membrilor familiei și voluntarilor.

Elevii au putut vedea macheta centrului de antrenament și au vizitat sălile de kinetoterapie, sala multisenzorială Snoezelen, precum și grădinile centrului.

În timpul găsirii ro, Directorul General de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență a împărtășit studenților câteva reflecții cu privire la îngrijirea bolnavilor de Alzheimer și a subliniat că Comunitatea Madrid, conștientă de provocarea pe care o reprezintă îngrijirea persoanelor cu Alzheimer și alte boli neurodegenerative , dezvoltă un proiect de formare care ia în considerare îngrijitorii formali și informali ca agenți principali ai bunăstării persoanelor care suferă de aceste boli. În plus, a reamintit nevoia unei pregătiri de calitate, care să ofere profesionistului competențe dar să faciliteze și spații de schimb și oportunități de apropiere de centre, astfel încât viitorii profesioniști să se simtă pregătiți și motivați să ofere îngrijire umanizată și cuprinzătoare persoanelor cu demență.

Studenții au participat și la o sesiune de instruire despre Alzheimer și îngrijirea acesteia, susținută de psihologul centrului.

Această vizită face parte din acțiunile desfășurate de Comunitatea Madrid pentru a favoriza o încorporare adecvată a profesioniștilor în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice.