#Spania – Între ianuarie și octombrie, Spania a primit 82,2 milioane de pasageri internaționali, înregistrând o creștere de 18,4% față de aceeași perioadă din 2022. Comparativ cu aceeași perioadă pre-pandemie, în 2019, sosirile sunt ușor mai mici cu doar 0,6%.

Pentru ministrul în exercițiu al Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, „creșterea sosirii călătorilor în afara a ceea ce era considerat sezonul de vârf este o veste excelentă pentru desezonalizarea turismului nostru, care vede, de asemenea, modul în care destinațiile se diversifică și mai mult și mai mult. mai multe Comunitățile autonome înregistrează creșteri ale fluxului de turiști în afara lunilor de vară.

În octombrie, pasagerii trimiși în Spania au crescut în toate principalele țări emitente și toate piețele înregistrează creșteri notabile, evidențiind creșterea notabilă de peste 17% în Italia, Țările de Jos, Portugalia și Irlanda. În acest fel, Italia înregistrează o creștere de la an la an de 20,7%; Olanda 18,1%; Portugalia crește cu 18%, iar Irlanda cu 17,7%.

Regatul Unit, cu puțin peste 2 milioane de pasageri internaționali, a generat 22,4% din fluxul total de sosiri în Spania în octombrie, înregistrând o creștere anuală de 10,4%. Insulele Baleare și Insulele Canare au fost comunitățile care au primit cel mai mare flux de sosiri, întrucât între cele două au reprezentat 46,2% dintre britanicii sosiți în țara noastră. La rândul său, Spania Verde (Galicia, Cantabria, Asturias și Țara Bascilor) a înregistrat creșteri notabile de peste 10%. Comunitățile mediteraneene și Madrid au înregistrat, de asemenea, creșteri de peste 10%.

Sosirile de pasageri din Germania s-au situat la aproape 1,4 milioane în octombrie (15% din total) și au crescut cu 11,4%, îndreptându-se în principal către Insulele Baleare (41% din pasageri) și înregistrând creșteri notabile în restul comunităților. marea cu excepția Galiției.

9,2% din fluxul de pasageri primit în octombrie a sosit din Italia (circa 830.276 călători), înregistrând o creștere anuală de 20,7%, de care a beneficiat în special Catalonia și Comunitatea Madrid. Cea mai mare creștere de la an la an pentru această piață a fost înregistrată de Țara Bascilor, cu 244% mai multe sosiri de călători de această naționalitate.

Franța a emis 8% din totalul de pasageri în octombrie, arătând o expansiune de 6,4% care a favorizat în special Madridul, care a reprezentat 26,4% din sosiri. De asemenea, sunt de remarcat creșterile de la an la an în Asturias, Țara Bascilor și Comunitatea Valenciană.

5,2% din totalul călătorilor au sosit din Țările de Jos. Această piață a cunoscut o creștere de 18,1% în octombrie și a avut ca destinații principale Catalonia și Comunitatea Valenciană, reprezentând împreună 40% din sosiri.

Comunitățile autonome de destinațieCele șase comunități principale au reprezentat o pondere de sosire de 96,8% și au înregistrat creșteri notabile. Cea mai mare creștere de la an la an – 22,6% – este din Comunitatea Valenciană și apoi Andaluzia, cu 17,7%.

Comunitatea Madrid a fost cea care a primit cele mai multe sosiri, cu 1,9 milioane, urmată de Catalonia, cu 1,8 milioane. Cu 1,4 milioane se află Insulele Baleare și, pe locul patru, Insulele Canare, cu 1,2 milioane.

În acumulat până în octombrie, Catalonia și Madrid sunt cele două comunități în care sosirea călătorilor a crescut cel mai mult (22,8% în ambele), urmate de Valencia, cu 22,6%.

Mai mult de jumătate, europeni57,6% din totalul pasagerilor în luna octombrie au venit din Uniunea Europeană, înregistrând o creștere de 14,5%, în timp ce fluxul din restul lumii, care a reprezentat restul de 42,4%, a crescut cu 12%.

Aeroporturile cu cele mai multe sosiriAeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas a primit cele mai multe sosiri în luna octombrie, cu 1,9 milioane, urmat de Barcelona, ​​​​cu 1,6 milioane, și Palma de Mallorca, cu 1,1 milioane. Cea mai mare creștere de la an la an a avut loc la aeroportul din Valencia, cu 29,1% mai mult, urmat de aeroportul Alicante, cu 19,4%.

Din ianuarie până în octombrie 2023, aeroporturile care au cunoscut cea mai mare creștere sunt Valencia, cu 27,8% mai mult, Barcelona, ​​​​23,3%, și Madrid, 22,8%.

Pasageri într-un aeroport.

Mai multe informatii Site-ul Turespaña Etichete: Economie Sursa: Guvernul Spaniei – Spania primește 82,2 milioane de pasageri internaționali între ianuarie și octombrie, cu 18,4% mai mult față de aceeași perioadă din 2022