#Spania – Madrid

Ministrul a detaliat Papei politica spaniolă de imigrație, bazată pe colaborarea cu țările de origine și de tranzit și lupta împotriva traficului de ființe umane și a rețelelor de trafic de persoane. „Este o cooperare bazată pe respect, încredere reciprocă și pe termen lung și muncă operațională zilnică”, a spus ministrul.

Grande-Marlaska a împărtășit directorului eforturile depuse în ultimele luni pentru a avansa în negocierea Pactului UE privind migrația și azilul și și-a transmis încrederea în aprobarea lui viitoare, pe care ministerul a marcat-o drept una dintre prioritățile spaniole. semestrul de președinție

„Acum este momentul. Nu mai este mult timp, dar Parlamentul și Consiliul sunt mai aproape și mai angajați ca niciodată față de Pact și nu putem rata această oportunitate”, a spus Grande-Marlaska, care a reamintit pasul cheie care a reprezentat acordul. privind regulamentul de criză, ajuns la 4 octombrie, în cadrul președinției spaniole a Consiliului UE.

Grande-Marlaska i-a explicat Papei că acordul privind migrația a fost ajuns „mulțumită flexibilității” statelor membre și a precizat că textul final va oferi „un nou cadru legal îmbunătățit și actualizat”, care va include elemente de solidaritate pentru prima dată. și „va lansa un mesaj de unitate”.

În domeniul protecției internaționale, ministrul a evidențiat creșterea cererilor primite în Spania, care s-au ridicat la peste 137.900 până pe 31 octombrie, cifră care a depășit recordul atins pe tot parcursul anului 2022.

Ministrul interimar de Interne, Fernando Grande-Marlaska, împreună cu directorul general al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), Amy E. Pope.

Mai multe informatii Site-ul web al președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene Site-ul web al Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 UE Sursa: Guvernul Spaniei – Grande-Marlaska reafirmă angajamentul Spaniei față de „migrația sigură, ordonată și regulată”