Luni, 21 Nov 2022

Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

Întrevederea prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu ambasadorul Republicii Coreea în România Rim Kap-Soo

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-Soo. Întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a relațiilor bilaterale strategice dintre România și Republica Coreea, care împlinesc anul viitor 15 ani. Prim-ministrul român a evocat întâlnirea fructuoasă pe care a avut-o la Tokyo cu omologul său sud-coreean și proiectele prioritare care pot consolida parteneriatul strategic.

Cele două părți au prezentat prioritățile în relațiile bilaterale care vizează energia nucleară și regenerabilă, digitalizarea și industria de microcipuri și cooperarea militară. Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut o trecere în revistă a situației de securitate regională determinată de agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei și de recentele a și distrugeri de infrastructură critică energetică ce afectează în primul rând Ucraina, dar și statele vecine. Sprijinul necesar pentru statul ucrainean pentru a trece iarna este de primă importanță, ca și continuarea eforturilor pentru a sprijini exporturile de cereale ucrainene, din care 60% se realizează pe teritoriul României.

Ambasadorul Republicii Coreea, Rim Kap-Soo, a prezentat calendarul intens al schimburilor bilaterale din anul curent și începutul anului viitor și principale domenii de investiții pe care le vizează Republica Coreea prin intermediul firmelor care vor fi prezente la București în decembrie și în februarie. Ambasadorul coreean a subliniat importanța apartenenței României la Spațiul Schengen, care va duce la creșterea interesului și investițiilor în țara noastră.

Sursa: Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu Kap-soo Rim, ambasadorul Republicii Coreea în România