Joi, 07 Aprilie 2022

La Palatul Victoria a avut loc astăzi o întâlnire a reprezentanților Cancelariei Prim-ministrului și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu cei ai mișcării sindicale TMK Artrom din Reșița și Slatina.

Cu această ocazie, a fost analizat impactul sancțiunilor dispuse la nivel european asupra activității combinatelor la care lucrează angajații din cele două orașe, fiind discutate soluții pe termen scurt și mediu, pentru protejarea locurilor de muncă.

Reprezentanții sindicatelor au solicitat  derogări pentru efectuarea de exporturi către SUA și Canada precum și livrări pe piața internă.

Alături de măsurile de deblocare a plății salariilor, a fost solicitată și menționarea altor drepturi asimilate celor salariale, conform contractelor colective de muncă, precum plata tichetelor de masă.

Autoritățile vor analiza solicitările transmise, urmând să elaboreze, în cel mai scurt timp, un plan de monitorizare a fluxurilor financiare, pentru respectarea cadrului normativ european.

Sursa: Întâlnirea reprezentanților Cancelariei Prim-ministrului și ANAF cu cei ai sindicatelor TMK Artrom din Reșița și Slatina