Ministrul Președinției, Relațiile cu Instanțele și Memoria Democratică, Félix Bolaños, a prezidat ședința în care se continuă lucrările pentru reconstrucția și impulsul economic al insulei.

Ministrul Președinției , Relațiile cu Parlamentul și Memoria Democratică, Félix Bolaños, a prezidat o ședință a Comisiei interministeriale pentru reconstrucția orașului La Palma, la care au participat prim-vicepreședintele Guvernului, Nadia Calviño; ministrul de interne, Fernando Grande-Marlaska; ministrul politicii teritoriale, Isabel Rodríguez; ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, José Luis Escrivá, și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Muncii, Transporturilor, Industriei, Agriculturii și Tranziției Ecologice.

Guvernul continuă să lucreze la angajamentul său pentru reconstrucția și impulsul economic al insulei și, în acest sens, diferitele ministere au prezentat setul de măsuri pe care le întreprind în limitele competențelor lor pentru reconstrucția insulei. insula La Palma după erupția vulcanului. La întâlnire s-au confirmat progrese în multe dintre ele și necesitatea de a continua executarea altora care au fost adoptate în ședințele anterioare.

În plus, sâmbăta viitoare se va întruni din nou Comisia Mixtă pentru Reconstrucția La Palma, prezidată de președintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, și de ministrul președinției, Félix Bolaños. Întâlnirea va avea loc în persoană pe insula La Palma și înainte de omagiul pe care Guvernul îl va oferi palmierilor și palmierilor pentru atitudinea, solidaritatea și cumpătarea lor în perioada în care a durat urgența erupției. Sursa: Guvernul Spaniei – Întâlnirea Comisiei Interministeriale pentru Reconstrucția La Palma