#Spania – Direcția Generală de Trafic se concentrează săptămâna aceasta pe siguranța vehiculelor de transport școlar, un sector sigur dacă se ține cont de cifrele anuale de accidente, în care, însă, mai este loc de îmbunătățire.

Acest lucru se datorează faptului că, în ciuda faptului că, din 2013, a fost primul grup de siguranță rutieră care a atins obiectivul „viziune zero” cu zero decese în accidente rutiere, chiar au loc accidente în care viteza inadecvată și distragerile sunt principalele cauze.

Din acest motiv, astăzi, luni, va începe o nouă campanie specială de supraveghere a Direcției Generale Trafic, care se va desfășura până vineri viitoare, 26 și în care se va controla special ca traficul să fie circulat la viteza admisă și ca telefoanele mobile. sau nu se folosesc telefoanele mobile.alte dispozitive de distragere a atenţiei. De asemenea, în rândul șoferilor vor fi efectuate controale privind alcoolul și alte droguri.

În plus, datorită importanței centurii de siguranță în caz de accident, se va acorda o atenție deosebită utilizării acesteia în acele autobuze școlare care le au instalate.

Bineînțeles, atât agenții Grupului de Trafic al Gărzii Civile, cât și cei ai poliției locale a acelor municipii care decid să se alăture campaniei, vor intensifica controalele la aceste vehicule, verificând dacă autorizațiile și documentele pe care trebuie să le dețină. sunt corecte pentru prestarea serviciului și va verifica, de asemenea, că condițiile tehnice și elementele de siguranță ale vehiculului sunt cele cerute de reglementări, precum și cerințele speciale pe care conducătorul auto trebuie să le îndeplinească, precum permisul de conducere sau timpi de condus.conducere si odihna

Un regulament foarte exigent
Transportul școlar este supus unei serii de reglementări a căror respectare depinde în multe cazuri de siguranța micilor săi călători, așa că este responsabilitatea fiecăruia să ceară ca acestea să fie respectate, fie prin campanii ca aceasta, fie prin centrele de învățământ sau asociațiile. a părinţilor care se ocupă de contractarea traseelor.

Printre altele, din 20 octombrie 2007, autobuzele care sunt înmatriculate trebuie să aibă instalate sisteme de reținere (în prezent sunt transportate de peste 60% din întreaga flotă a acestui tip de vehicule), întrucât centura de siguranță este utilă în orice călătorie, scurte sau lungi, urbane sau interurbane.

În plus, având în vedere că coliziunile laterale și coliziunile spate reprezintă 40% din accidentele care implică acest tip de vehicule, din 2013 toate vehiculele noi trebuie să aibă și un sistem de frânare de urgență care se activează automat atunci când detectează posibilitatea unei coliziuni.

Rezultatele ultimei campanii
Ultima campanie specială de control și supraveghere a transportului școlar s-a desfășurat în decembrie anul trecut, între orele 12 și 16, la care au participat, pe lângă agenții Grupului de Rutieră a Gărzii Civile, cei ai poliției locale din 231 de municipii aparținând 36 sediu de trafic provincial.

În săptămâna în care a durat campania au fost verificate în total 5.557 de autovehicule, dintre care 1.376 au fost semnalate, majoritatea (peste 50%) pentru contravenții administrative aferente autorizației speciale pentru transport școlar, urmate de nereguli de asigurare cu răspundere nelimitată pt. transportul calatorilor scolari in conformitate cu reglementarile.

Controlul traficului autobuzului școlar

Sursa: Guvernul Spaniei – Traficul începe o nouă campanie de supraveghere a autobuzelor școlare