Membri ai Grupului de sprijin montan (GSM) și ai unității speciale RPAS a Grupului de sprijin aerian (GSA) de corp Agenții Rurali ai Generalitati de Catalunya au desfășurat o acțiune, prin utilizarea dronelor și alpiniștilor specialiști, pentru a verifica că în Spotify Camp Nou nu exista niciun exemplar sau cuib activ de arbalete („Tachymarptis melba”). Măsurile au fost efectuate înainte de sezonul de reproducere a acestei specii și cu autorizație prealabilă, întrucât conform reglementărilor în vigoare este interzisă îndepărtarea cuiburilor, iar ca măsură de protecție a faunei deoarece executarea reformei Stadionului nu afecta cuiburile.

Agenții Rurali s-au ocupat de instalarea acestora deasupra copertinei tribunei, pe partea Nord Gol, pentru a oferi mai multe spații de cuibărit și a minimiza impacturile negative. pe această specie, în ciuda faptului că nu toate spațiile de cuibărit au trebuit să fie închise pentru prima fază a lucrărilor și prin urmare au existat spații suficiente pentru a găzdui întreaga populație a speciei menționate mai sus.

. Arbaleta, ca si soimul, este o pasare insectivora si migratoare, care soseste din Africa in toata luna martie si se intoarce acolo la inceputul toamnei. De obicei, se reproduce în zonele abrupte de munte, dar a găsit structuri de cuibărit potrivite în orașe. În acest sens, în Barcelona, ​​există unul dintre cele mai importante centre de cuibărit ale speciei din Catalonia. La Spotify Camp Nou, cuibăresc cupluri, dar și unii dorm acolo indivizi nepereche. .

Trebuie subliniat faptul că FC Barcelona a dat dovadă întotdeauna de o sensibilitate totală pentru conservarea acestui patrimoniu natural, de exemplu prin amplasarea de adăposturi pentru lilieci. De asemenea, se lucrează la evaluarea posibilității de a avea cuibări pentru aceste și alte specii în viitorul Spotify Camp Nou, care va contribui la creșterea biodiversității orașului.

Sursa: Agenții Rurali supraveghează măsurile pentru a evita deteriorarea speciilor protejate ca parte a lucrărilor de remodelare Spotify Camp Nou206