#Madrid –

Comunitatea Madrid participă la cea de-a doua ediție a Congresului Internațional de Mobilitate Durabilă, Global Mobility Call, pentru a-și prezenta principalele proiecte de inovație în acest domeniu pentru transportul public din regiune. Acest eveniment, unic în lume, va avea loc în perioada 24-26 octombrie la IFEMA cu participarea a 10.000 de profesioniști, 250 de companii și 400 de speakeri, cu scopul realizării de alianțe public-privat care să contribuie la dezvoltarea acestei noi forme de mobilitate.Respectuos cu mediul.

Majestatea Sa Regele, Felipe al VI-lea, va prezida mâine la Real Casa de Correos, sediul Guvernului regional, cina de gală cu care se deschide această întâlnire și la care va fi prezentă și șefa Executivului de la Madrid, Isabel Díaz Ayuso. .

Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii are pentru acest târg a stand de 100 de metri pătrați, unde Metro de Madrid și Consorțiul Regional de Transport (CRTM), își vor prezenta politicile și planurile de dezvoltare în acest domeniu liderilor de afaceri și directorilor executivi ai celor mai importante companii din sector.

Astfel, vizitatorul va putea afla, de exemplu, viitoarele extinderi ale suburbanului, digitalizarea dotărilor acestuia, modernizarea stației Santiago Bernabéu sau autobuzul autonom inovator care funcționează la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM) , dezvoltat în comun între CRTM și Direcția Generală Trafic.

De asemenea, reprezentanți ai acestor două entități publice vor participa în calitate de vorbitori la două mese rotunde. Prima, în ziua deschiderii, cu titlul, Transportul public ca coloană vertebrală a mobilității durabile pentru cetățeni, la care vor participa CEO-ul Metro de Madrid, Ignacio Vázquez, și directorul general al Consorțiului, Pablo Rodríguez. În sfârșit, pe 26 octombrie, responsabilul cu dotările și sistemele informaționale suburbane, Isaac Centellas, va participa la prezentare, Digitalizarea transportului public pentru o experiență mai bună a utilizatorului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își prezintă principalele proiecte de inovare și sustenabilitate pentru transportul public în cadrul congresului Global Mobility Call