#Spania – Donostia-San Sebastian

Această a treia ediție, desfășurată la centrul de conferințe Kursaal și organizată împreună cu Consiliul Local din San Sebastian și cu colaborarea Consiliului Provincial din Gipuzkoa și Agenția de Turism Basc (Basquetour), are ca axă transformarea durabilă a turismului.

Pentru Héctor Gómez, „orice propunere de turism care își propune să aspire la excelență trebuie să se bazeze pe un model durabil pentru toată lumea: companii, cetățeni, administrații și teritorii. Sustenabilitatea nu este un capriciu, ci un standard responsabil care ne va permite să fim în continuare un putere mondială în turism pentru deceniile următoare.

Convenția Turespaña reunește peste 500 de manageri de turism din sectorul privat și din diferite administrații, care dezbat și împărtășesc experiențe în cadrul meselor rotunde despre prezentul și viitorul turismului.

Secretarul de stat pentru Turism, Rosana Morillo, a participat la prima dintre aceste mese rotunde, unde au fost dezbătute și analizate provocările turismului în 2024 și cheile acestora, subliniind că „sustenabilitatea trebuie să fie o decizie strategică a oricărei companii, destinație. , organism de promovare sau chiar investitor în sector.O durabilitate axată pe tripla condiție: de mediu, socială și economică”.

Proiect de măsurare a atitudinilor față de turismTurespaña dezvoltă o linie intensă de lucru pentru a îmbunătăți imaginea externă a Spaniei ca destinație durabilă, cu un dublu obiectiv: îmbunătățirea percepției țării ca destinație durabilă, încorporând sustenabilitatea în atributele brandului turistic spaniol.

Urmând această linie, la Convenția Kursaal, Turespaña a prezentat proiectul de proiectare a unor indicatori de măsurare a atitudinilor populației rezidente în Spania față de turism. Prin sondaje online, Turespaña dorește să cunoască percepția asupra impactului pe care îl are asupra locului de reședință, precum și asupra vieții personale.

Investiții în turism în Țara BascilorÎn ultimii ani, Țara Bascilor a primit ajutor în valoare de aproape 68 de milioane de euro din apelurile succesive pentru Planuri de Sustenabilitate Turistică în Destinație, proiecte care au ca scop promovarea transformării destinațiilor turistice spaniole către durabilitate și care sunt finanțate prin Planul de Recuperare. Pentru ministrul Héctor Gómez, „aceste investiții contribuie la unirea și dinamizarea teritoriilor, favorizând în același timp dezvoltarea de noi experiențe legate de ecoturism, protecția patrimoniului natural și reducerea impactului asupra mediului”.

Un spațiu de întâlnireConvenția a III-a Turespaña este un spațiu de întâlnire, colaborare și planificare între Turespaña însuși și rețeaua sa de departamente de turism din străinătate, destinații și companii de turism spaniole, care urmărește să promoveze atât schimbul de informații, cât și reflecția comună asupra celor mai relevante provocări și strategii ale care este principala industrie a economiei noastre.

Sesiunile Convenției a III-a, care se desfășoară pe tot parcursul zilei de astăzi, 23 octombrie și mâine, 24, integrează prezentări, mese rotunde, prezentări de piață și întâlniri bilaterale între diferiții actori publici și privați și consilierii de turism din Spania în străinătate.

Ministrul interimar al Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, în timpul discursului său la ceremonia de deschidere.

Mai multe informatii III Convenția Turespaña: Transformarea durabilă a turismului Turespaña Sursa: Guvernul Spaniei – Héctor Gómez inaugurează a III-a Convenție Turespaña având ca axă principală transformarea durabilă a turismului