#Madrid –

Comunitatea Madrid defla încă o dată impozitul pe venitul personal pentru al doilea an consecutiv, cu scopul ca această nouă reducere a impozitelor să ajute familiile în fața creșterilor de prețuri. Măsura guvernului regional își începe procesarea astfel încât să fie în vigoare în următoarea declarație de impozit pe venit, corespunzătoare anului 2023, și economisește 153 de milioane de euro pentru cei 3,5 milioane de contribuabili madrileni.

Această decizie a Executivului regional face din Comunitatea Madrid prima dintre CCAA cu regim comun care a aprobat deflația timp de doi ani consecutivi și astfel beneficiază în special cei mai mici venituri. Economiile globale pentru contribuabili în acești doi ani se vor ridica la peste 350 de milioane de euro.

Deflația din 2023 la scara regională a impozitului pe venitul persoanelor fizice se va aplica 3,1% la toate secțiunile, minimul personal și familial, deducerile actuale și limita de venit a acestora. Măsura guvernului regional oferă din nou familiilor din Madrid resurse economice mai mari, împiedicând creșterea salariilor să conducă la plăți mai mari de impozite.

Comunitatea Madrid a început procesarea acestei inițiative fiscale în conformitate cu un angajament inclus în programul electoral și de care va beneficia în continuare contribuabilii atâta timp cât inflația este peste 2%.

Calendar pentru intrarea sa în vigoare

Astfel, astăzi, proiectul Legii deflației a fost publicat pe Portalul regional de transparență pentru audiere publică ca pas inițial înainte de a-l supune următoarei aprobări a Consiliului de Guvern. Odată primită această aprobare, textul va fi transmis Adunării Legislative pentru prelucrare și intrare în vigoare.

Obiectivul este ca anul acesta să fie și familiile să poată beneficia de această reducere de impozit în următoarea declarație de impozit pe venit din 2024.

Procentul pe care se va efectua deflația va fi de 3,1%, ceea ce corespunde creșterii medii a IPC în primele opt luni ale anului 2023.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dezumflă impozitul pe venitul personal pentru al doilea an pentru a ajuta familiile în fața creșterii prețurilor