Consiliul de Miniștri a aprobat vineri o nouă formulă de impozit care trebuie să stimuleze contractările și care presupune o reducere importantă pentru firme și angajatori.

Este numită „tarifa plana” (cotă fixă) și ar trebui să sprijine creșterea numărului de contracte pe termen nelimitat printr-o reducere de până la 75% a taxelor.

Angajatorii vor plăti în funcție de situație între 50 și 100 de euro pentru fiecare nou angajat, iar cei care sunt angajați pe termen nelimitat vor presupune o reducere de 50% a impozitelor în al treilea an de contract.

Socialiștii cred că „tarifa plana” va stimula concedierile angajaților scumpi și reangajarea lor în condiții mai precare.

Aceasta este una dintre măsurile anunțate de guvern în cadrul ultimei dezbateri privind Starea Națiunii, la care premierul Mariano Rajoy a venit cu un raport optimist, în timp ce opoziția a criticat politicile de austeritate bugetară și numărul mare de șomeri.

Rajoy consideră că situația economică a Spaniei va înregistra o tendință de creștere și din aceasta perspectivă a anunțat că din 2015 se vor reduce unele taxe și impozite.

Vrem să reducem povara taxelor pentru cei cu venituri mici și mijlocii și apreciem că 12 milioane de contribuabili vor beneficia de această reformă fiscala din 2015. Angajații cu mai puțin de 12 mii de euro pe an nu vor plăti impozit pe venit„, a spus premierul Mariano Rajoy, în Congresul Deputaților.

La criticile opoziției față de tăierile bugetare aplicate în ultimii doi ani, Rajoy a amintit că, atunci când a ajuns la guvernare, Spania se afla în pragul intervenției financiare.

În replică liderului opoziției, socialistul Alfredo Perez Rubalcaba, a spus ca guvernul nu are contact cu realitatea societății spaniole.

În ce țară trăiți? Ați venit cu o listă de titluri din presă. Haideți să vă citesc eu altele: Anul începe cu desființarea a 184 de mii de joburi, Reforma muncii reduce salariile cu 10% și reduce costurile de concediere a angajaților, Spania este una dintre țările cu cele mai mari inechități sociale, Unul din trei copii spanioli trăiește în sărăcie„, i-a răspuns liderul opoziției socialiste, Alfredo Perez Rubalcaba.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}