Acesta va coordona proiectele aferente Proiectului Strategic de Redresare și Transformare Economică „Economia Socială și de Îngrijire” (PERTE) Acest PERTE este dotat cu peste 800 de milioane de euro Meseguer are o vastă experiență internațională în domeniul economiei sociale Consiliul de Miniștri a aprobat, la propunerea Muncii și Economiei Sociale, numirea lui Víctor Meseguer Sánchez în funcția de comisar special pentru Economie Socială.

Meseguer (Murcia, 1990) este licențiat în Științe Politice și Administrație de la Universitatea Pompeu Fabra din Barcelona. De asemenea, a absolvit Masterul Avansat în Analiza Interdisciplinară a Construcțiilor Europene, Institutul de Studii Europene al Universității Libere din Bruxelles și a obținut Masterul în Responsabilitate Socială Corporativă, Universitatea din Murcia.

Experiență profesională vastă

Noul comisar special are o vastă experiență în domeniul Economiei Sociale.

Până acum și din 2015, a fost directorul Social Economy Europe, organizația reprezentativă a celor 2,8 milioane de companii și entități ale Economiei Sociale în fața Uniunii Europene.

De asemenea, este Membru al Grupului de Experți privind economia socială și întreprinderile sociale al Comisiei Europene din 2018. Din 2022 a fost Coordonator al Alianței Europene pentru Competențe ale ecosistemului economiei sociale și de proximitate.

comisar special

Decretul Regal 782/2022, din 27 septembrie, a creat Comisarul Special pentru Economie Socială, cu rang de subsecretar, responsabil cu promovarea și coordonarea tuturor proiectelor aferente Proiectului Strategic de Redresare și Transformare Economică „Economie și Îngrijire Socială” (PERTE). ).

Funcțiile sale includ diseminarea, promovarea și promovarea politicilor și planurilor de transformare a lanțurilor valorice în sectorul îngrijirii și economia socială; dezvoltarea colaborării public-private pentru a garanta accesul și implementarea proiectelor de economie socială și îngrijire; Colaborează și promovează dialogul internațional în Spania cu privire la implementarea PERTE „Economiei sociale și de îngrijire”, precum și în domeniul altor strategii, acțiuni și inițiative naționale și internaționale care afectează entitățile din Economie Socială.

În plus, va participa la lucrările comisiilor, grupurilor de lucru și organelor colegiale constituite pentru a răspunde nevoilor care decurg din fenomenul dezechilibrului populației și va fi responsabilă cu desfășurarea a cât mai multe acțiuni în legătură cu economia socială și îngrijirea. care sunt necesare pentru promovarea executării fondurilor Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență, alocate în această materie.


Sursa: Guvernul îl numește pe Víctor Meseguer Sánchez comisar special pentru Economie Socială