#Catalunia – Ultimul apel a fost încheiat cu un total de 10.863 de cereri, dintre care 36% sunt de la femei.Consilierul Elena a remarcat că își dorește „o poliție mai aproape de cetățeni, iar asta se întâmplă și prin feminizarea corpului”Luni, 13 februarie, s-a închis perioada de depunere a cererilor pentru apelul 46/23 pentru 850 de locuri noi de admitere la categoria polițiști din Poliția Generalitati-Mossos de Squad. Din totalul de 10.863 cereri, 64% sunt bărbați (6.985 cereri) și 36% sunt femei (3.878 cereri). Aceasta înseamnă cu 1% mai multe solicitări de la femei față de apelul anterior și este cel mai mare procent realizat într-o cerere de acces în corpul Mossos.

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena, a evaluat „foarte pozitiv” aceste date și a remarcat că procentul femeilor înregistrate este foarte apropiat de rezervarea de locuri pentru femei care s-a aplicat, de 40%. „Vrem o poliție mai aproape de cetățeni și că este o reflectare mai reală a societății noastre. Și asta se întâmplă și din cauza feminizării”, a spus Elena, care a adăugat că „obiectivul este să trecem de la actualele 23% de femei din forța Mossos la realizarea parității depline”. Pentru Elena, nu este vorba doar că sunt mai multe femei ci că „sunt prezente în toate posturile de comandă”, în același timp că feminizarea „implică și schimbări în cultura organizațională a corpului sau respectarea planului de egalitate”, intre ceilalti

Pe de altă parte, șeful de Interne a subliniat că în curând vor fi în jur „2.500 de noi polițiști repartizați în municipiile țării noastre”, numărând promovarea a 850 de ofițeri care se pregătesc la Școala de Poliție, apelul care s-a încheiat luni și noul apel de 850 de locuri care este planificat pentru ultimul trimestru al anului.

Apelul 46/23 este al doilea care rezervă 40% din locuri pentru femei, pentru a îndeplini dublul obiectiv de extindere a efectivului de agenți și avansarea feminizării corpului.

sursă: 36% dintre femei, cel mai mare procent de cereri din istorie într-o cerere de acces în corpul Mossos