#Spania – Aceste granturi vor face posibilă continuarea avansării cu desfășurarea infrastructurilor necesare pentru a garanta o conectivitate adecvată pentru 100% din populație, contribuind la universalizarea acoperirii ultrarapide pe întreg teritoriul național. Un obiectiv stabilit de Guvern în Agenda Spaniei Digitale pentru 2025.

Acest nou apel de ajutor pentru aducerea conexiunii în bandă largă prin fibră optică, se adaugă implementării programului UNICO Rural Demand care asigură, prin Hispasat, conectivitate prin satelit în zonele îndepărtate și nepopulate. Datorită acestor investiții și, în special, satelitului, închiderea decalajului digital este, de facto, o realitate în 2023.

Conectivitate pentru peste 380.000 de case și întreprinderiAceastă cerere de ajutor va facilita desfășurarea în bandă largă ultra-rapidă, prin fibră optică, în peste 380.000 de case și companii (76% case). Această tehnologie este capabilă să ofere servicii de cel puțin 300 Mbps, scalabile la 1 Gbps, în zonele NGA albe și gri identificate.

Această ediție a programului UNICO Broadband, care dă continuitate lansărilor în 2021 și 2022, are un buget de 150 de milioane de euro și are scopul de a universaliza acoperirea în bandă largă ultra-rapidă prin fibră ca instrument de coeziune socială în cadrul Recuperării. Plan.

Operatorii de telecomunicații autorizați își pot depune cererile până pe 15 septembrie pentru zonele identificate ca eligibile și publicate pe portalul de ajutor al Ministerului, precum și în BOE. Fiecare dintre zonele de concurență include obiective minime de acoperire în unități imobiliare (case și companii).

Program UNICÎn cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență, programul Infrastructură Universală pentru Coeziune (UNICO) a fost lansat în 2021, cu scopul de a continua extinderea conexiunii în bandă largă ultrarapidă pe teritoriul Spaniei, de a impulsiona tehnologia 5G și de a promova cercetarea și dezvoltarea. în tehnologii avansate 5G și 6G.

Programul UNICO-Broadband continuă munca începută în 2013 cu Programul de extindere a benzii largă de nouă generație (PEBA), care a contribuit la plasarea Spaniei printre țările lider din UE în implementarea rețelelor de mare capacitate și cu o conectivitate mai bună.

Programul UNICO Broadband 2023 – 5G

Mai multe informatii Plan de recuperare, transformare și reziliență Programul UNICO-Broadband Etichete: Economie Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de recuperare UE Provocare demografică Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul finanțează aducerea de bandă largă cu fibră în aproape 400.000 de case și companii din zone îndepărtate și izolate ale Spaniei