#Madrid –

Personalul a aranjat un dispozitiv mobil pentru a o putea scoate în curte

Juana Román a fost internată la Spitalul Gregorio Marañón pe 4 ianuarie pentru o problemă cronică de inimă care a provocat un infarct extrem de grav. După o lună petrecută la etajul de spitalizare de Cardiologie, situația sa delicată din cauza insuficienței cardiace terminale l-a determinat să fie supus unui implant de asistare ventriculară. Din acel moment a fost internată în Unitatea de Criticalizare Post-chirurgicală. „Este o pacientă foarte complexă, în vârstă de 70 de ani și cu patologii asociate, și care a suferit complicațiile obișnuite la acest tip de intervenție, cum ar fi necesitatea de asistență ventriculară și probleme de sângerare, printre alte afecțiuni”, explică José María Barrio, șeful departamentului. sectia de Reanimare si Anestezie. Personalul acestui spital public din Comunitatea Madrid a amenajat un sistem mobil pentru a putea susține nevoile clinice ale Juanei, ceea ce i-a permis să fie scoasă afară și să se plimbe în curtea spitalului.

„De când a intrat, a fost foarte bolnavă și nu eram siguri că va merge înainte. Ea a suferit șapte intervenții chirurgicale, a fost intubată și a avut un accident vascular cerebral. A fost foarte serios și ne-am temut pentru viața lui”, explică fiica sa Raquel. „Deși mama mea este foarte puternică și ne-a arătat-o, vrem să mulțumim întregului personal de la Spitalul Gregorio Marañón pentru că i-au salvat viața”, adaugă ea.

„Juana a fost într-o situație foarte critică, dar acum două luni a început să-și revină, să vorbească și să-și revină dintr-un proces foarte complex și a început să spună că vrea să iasă. Printre tovarăși am luat în considerare posibilitatea de a-l coborî în curtea spitalului. Am discutat cu medicul lui și ne-a dat aprobarea”, explică Esperanza Juria, asistentă în Unitatea de Criticalizare Post-chirurgicală. „Când i-am spus despre asta, ne-a spus să nu o mințim, dar când ne-a văzut pregătind totul, a zâmbit și a fost foarte fericită”, își amintește asistenta ei.

Personalul spitalului a creat un sistem mobil pentru a putea susține nevoile clinice ale Juanei și pentru a conecta dispozitivele care controlează diferitele dispozitive ale pacientului la bateriile mobile. După ce au condiționat-o, împreună cu soțul și fiica ei, au început călătoria de la Unitatea de Terapie Critică Post-chirurgicală până în curtea centrală a Spitalului Gregorio Marañón.

„De îndată ce a ieșit, a început să spună: „Oh, copacii, păsărelele” și a fost foarte fericită”, spune Bárbara González, asistentă la Unitatea de îngrijiri critice post-chirurgicale. — Și mâine a cerut mai mult. „Pentru noi a fost o mare satisfacție și pentru pacientă: cel mai bun medicament al ei, pentru că este mult mai bună”, explică această asistentă. „Am așteptat să sosească soțul ei Luis pentru a putea ieși cu ea și a fost și el foarte surprins. Și-a sunat fiica și i-a spus „Merg în stradă cu mama ta!”.

„Deși suntem foarte fericiți, am făcut totul cu mare atenție și sârguință pentru că știm de starea ei delicată și de numărul de dispozitive pe care le-am avut pentru a-i oferi sprijin adecvat”, spune Bárbara González.

„Este o mare bucurie pentru ea și pentru noi că poate ieși și că pot să-i dau aer curat, pentru că este bolnavă de mult. Suntem foarte fericiți”, evidențiază fiica. „Aici sunt foarte bine, mai bine decât sus”, declară Juana cu un zâmbet larg.

Sursa: Comunitatea Madrid – Prima plimbare a Juanei după mai bine de șapte luni internată la Spitalul Gregorio Marañón