#Spania – Guvernul a lansat apelul pentru Proiectul Strategic de Microelectronică și Semiconductori – cunoscut sub numele de PERTE Chip – pentru a consolida ecosistemul centrelor de proiectare existente în Spania și a atrage noi jucători.

Apelul pentru Misiunile Chip a fost realizat de Centrul pentru Dezvoltare Tehnologică și Inovare (CDTI), de pe lângă Ministerul Științei și Inovării, și coordonat cu Ministerul Afacerilor Economice și Transformării Digitale și comisarul special al PERTE Chip. Acestea sunt alocate proiectelor de cercetare C&D care îmbunătățesc capacitățile științifice în domeniul microelectronicei și semiconductorilor, care stimulează colaborarea public-privată și care îmbunătățesc baza de cunoștințe și tehnologia companiilor spaniole.

Acesta este unul dintre pilonii Cipului PERTE, aprobat în urmă cu un an de Consiliul de Miniștri cu scopul de a transforma Spania într-unul dintre reperele europene pentru industria semiconductoarelor și microelectronică. Aceste ajutoare, în concurență competitivă, au un buget de 60 de milioane de euro finanțate din fonduri Next Generation UE și vor consolida ecosistemul centrelor de design existente în Spania și vor atrage noi jucători.

Intensitate variabilă de finanțare
Misiunile Chip vor finanța proiecte de cercetare-dezvoltare de afaceri în cooperare -cu posibilitatea constituirii de consorții- cu un buget cuprins între 3 și 15 milioane de euro, intensitatea maximă a subvenției fiind variabilă: 65% pentru companiile mari; 75% pentru mediane; iar 80% pentru cei mici.

Acțiunile trebuie să respecte în mod necesar principiul de a nu produce daune semnificative mediului (principiul DNSH – „Do Not Significant Harm”), care contribuie la furnizarea de valoare adăugată semnificativă în ceea ce privește mediul și sustenabilitatea.

Cererile se pot depune în perioada 5 iunie – 17 iulie la ora 12:00, la sediul electronic al CDTI. Aceste apeluri din cadrul programului „Misiuni de știință și inovare legate de Cipul PERTE” sunt aliniate la obiectivele strategice ale proiectului strategic al Guvernului și în cadrul Planului de stat pentru cercetare științifică, tehnică și inovatoare 2021-2023.

PERTE CHIP

Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul deschide apelul Misiones Chip pentru a promova proiectarea semiconductorilor și a microelectronicilor