#Madrid –

Comunitatea Madrid a deschis săptămâna aceasta perioada de depunere a cererilor de ajutor pentru asociațiile și entitățile non-profit din regiune care îngrijesc persoanele cu dizabilități și desfășoară acțiuni specifice pentru inserția lor socială și profesională.

Obiectivul acestei cereri este de a promova accesul persoanelor cu dizabilități, fie ele fizice, intelectuale, senzoriale sau derivate dintr-o boală psihică, pe piața muncii prin proiecte dezvoltate de asociații specializate care promovează incluziunea activă și îmbunătățirea capacității de angajare a participanților. .

Apelul definește două tipuri de acțiuni care pot fi finanțate. Primul se referă la itinerarii integrate de inserție pentru cei care au un nivel mediu/scăzut de angajare care trebuie să-și dezvolte abilități sociale și de muncă pentru a avea acces la oportunități de angajare. La rândul său, al doilea vizează servicii de însoțire și sprijin pentru a facilita întreținerea într-un loc de muncă obișnuit pentru cei care lucrează deja, dar care trebuie să depășească anumite obstacole.

Beneficiarii se angajează să-și presteze gratuit serviciul de îngrijire și să evalueze încorporarea în aceste itinerarii a persoanelor trimise de la Centrele de Evaluare și Orientare de Bază către acest grup din Comunitatea Madrid sau, după caz, de la Serviciile de Sănătate. Cu aceste subvenții, care anul acesta se ridică la 1.325.000 de euro cofinanțate în proporție de 40% de Fondul Social European Plus, Ministerul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale poate conta pe inițiative promovate de țesutul asociativ al Sectorului III care le completează pe cele care le dezvoltă direct. comunitatea. Cererile pot fi depuse până pe 12 iunie, iar toate informațiile se găsesc la adresa acest link.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide perioada de solicitare a ajutorului pentru proiecte de inserție socială și profesională a persoanelor cu dizabilități