Municipiul Guadalajara a iniţiat derularea unui program denumit „Guay Bici„, care se doreşte a fi o alternativă practică, sănătoasă şi accesibilă atât turiştilor sosiţi în localitate, cât şi localnicilor. Este vorba despre serviciul public de închiriere de biciclete, pentru care se poate cumpăra un abonament lunar, anual ori săptămânal, la preţuri foarte accesibile. Astfel, pentru 22 de euro poţi beneficia de transport pe bicicletă din luna aprilie până la sfârşitul lui decembrie, iar turiştii aflaţi în trecere pot opta pentru un abonament săptămânal de 7 euro.

 

Cerinţa pentru contractarea acestui serviciu este înscrierea prealabilă („alta en el servicio„) la firma care se ocupă de închirieri, în punctele special destinate de municipaltate acestui scop. De asemenea, trebuie să deţii un telefon mobil, prin intermediul căruia să trimiţi un mesaj, solicitând închirierea, în baza unui cod PIN primit la înscriere.

Singurul inconvenient este acela că au fost stabilite perioade de câte o oră şi jumătate pentru închirieri, între acestea fiind necesară o pauză de 30 de minute, timp în care bicicleta trebuie să fie returnată.