Din primele zile ale lunii martie, 800 de primării din Castilla la Mancha vor pune la dispoziţia şomerilor, 19.777 de locuri de muncă în cele mai variate domenii, începând cu construcţiile şi infrastructura regională şi până la serviciile publice şi turism. Campania a fost anunţată de ministrul regional pe probleme de muncă, María Luz Rodríguez, care a subliniat că toate aceste acţiuni vor fi puse în practică în colaborare cu Guvernul Regional din Castilla la Mancha.

 Mai precis, începând cu data de 2 martie, 17.164 de persoane care nu au de lucru vor putea obţine un contract cu primăria pe o durată de 3 luni, dacă este vorba despre angajare cu normă întreagă sau pe o durată de 6 luni, în cazul în care se va lucra în program redus. În acelaşi timp, peste 2.500 de şomeri vor urma itinerarii de inserţie pe piaţa muncii prin intermediul Programelor Experimentale de Angajare (Programas Experimentales de Empleo).

Reprezentanţii autorităţilor precizează că pentru desfăşurarea acestor strategii, ce fac parte din Acţiunea Locală şi Autonomă pentru Angajare, Guvernul Regional din Castilla la Mancha a alocat 51,2 milioane de euro. Provincia cu cel mai mare număr de contracte va fi Toledo (5.784), urmată de Ciudad Real (5.087 de contracte), Albacete (4.055 de contracte), Guadalajara (1.907) şi Cuenca (1.866 de contracte).