#Spania – Ministerul Politicii Teritoriale a soluționat concesiunea de 149 de milioane de euro pentru subvenționarea proiectelor de digitalizare ale entităților locale, din apelul 2022, în cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență, finanțat de Uniunea Europeană-NextGenerationEU.

Acest apel, pentru municipiile cu o populație între 20.000 și 50.000 de locuitori, consiliile forale și provinciale, consiliile, consiliile insulare, Ceuta și Melilla și comunitățile autonome uniprovinciale, și-a început perioada de depunere a cererilor în august anul trecut, în care entitățile locale au putut prezenta proiectele sale de digitizare, care vizează apropierea Administrației locale de cetățeni și facilitarea procedurilor cu propuneri inovatoare care îmbunătățesc furnizarea serviciilor publice, încheierea mandatului la sfârșitul anului 2022.

Criterii de atribuire convenite cu EELLCriteriile de alocare a ajutorului au fost convenite cu entitățile locale, prin Comisia Națională de Administrație Locală (CNAL) și Federația Spaniolă a Municipiilor și Provinciilor (FEMP). Un total de 265 de consilii municipale, cu o populație cuprinsă între 20.000 și 50.000 de locuitori, au fost chemate să își prezinte proiectele în cadrul acestui apel, precum și 60 de consilii provinciale, consilii, consilii insulare, orașe autonome Ceuta și Melilla sau comunități autonome uniprovinciale. .

Apelul care se rezolvă astăzi este al doilea promovat de Ministerul Politicii Teritoriale.

Trebuie amintit că apelul 2021, cu 92,7 milioane de euro, a fost alocat primăriilor cu peste 50.000 de locuitori pentru proiectele lor de digitalizare. Și, în 2023, este planificată un al treilea apel pentru finalizarea bugetului pe care PRTR îl alocă modernizării și digitizării entităților locale.

Digitalizarea și modernizarea entităților localePrintre prioritățile subvențiilor prezentate pentru modernizarea și digitizarea entităților locale se numără îmbunătățirea accesibilității serviciilor publice digitale pentru cetățeni și companii; reducerea decalajului digital; îmbunătățirea eficienței și eficacității angajaților publici; reutilizarea serviciilor și soluțiile digitale construite; sau utilizarea activă a tehnologiilor emergente în implementarea de noi servicii digitale (chatbots, automatizare și robotizare, platforme etc.).

conectivitate.

Mai multe informatii Subvenții acordate astăzi EELL pe teritorii Publicarea rezoluției în BOE (PDF) Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Granturi de 149 de milioane de euro către entități locale pentru finanțarea proiectelor de digitalizare din fonduri europene