#Madrid –

Comunitatea Madrid a publicat săptămâna aceasta în Monitorul Oficial regional (BOCM) rezoluția apelului pentru burse de Formare Profesională de Ciclu Superior, de care vor beneficia în acest an 10.286 de studenți, cu 1.597 mai mulți decât în ​​anul universitar 2022. /23 (+ 18,3%). Părțile interesate pot accesa acum consultarea publică a dosarului lor prin portalul web oficial al Comunității Madrid.

Subvențiile, în care Executivul regional a investit 26,3 milioane -3,5 mai mult decât în ​​anul precedent-, sunt destinate studenților înscriși în centre private în această etapă de învățământ neobligatoriu. Printre obiectivele acestor burse de la Ministerul Educației, Științei și Universităților se numără consolidarea libertății de alegere a centrului, unul dintre pilonii calității sistemului educațional de la Madrid, iar pentru acordarea acestora se acordă prioritate celor cu mai puține. resurse financiare.

Cerintele pentru obtinerea acestora au fost, printre altele, sa fii inscris sau sa ai loc rezervat pentru anul 2023/24, la orice ciclu de pregatire FP Superioara la modalitatea fata in fata sau la distanta, si sa nu fii repetator al cursului. pentru care se solicită bursa.

Sumele pe care le vor primi cei înscriși la primul curs variază între 2.500 și 3.250 de euro pe an în funcție de venitul pe cap de locuitor al familiei. Pentru al doilea și al treilea curs (cel din urmă în cazul unui ciclu dublu) cifrele variază între 1.925 și 2.525 de euro.

În plus, beneficiarii Venitului Minim de Inserție (RMI) vor primi 3.500 de euro în primul an și 2.800 în al doilea an, cu condiția ca centrele să nu poată percepe nicio sumă suplimentară pentru înscriere. Aceleași sume vor primi și beneficiarii Ingreso Mínimo Vital (IMV).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește numărul studenților care beneficiază de burse de formare profesională de nivel superior cu 18%