Autoritatile romane se asigura ca romanii infectati in abatorul din Germania au parte de ingrijiri corespunzatoare, in timp ce 17 dintre ei sunt cautati de autoritati, dupa ce au fugit din carantina.

Autoritățile germane din Rheda-Wiedenbrück au confirmat că tuturor persoanelor care se află în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă.

Pana acum au fost testate 5899 de persoane, din care 1331 au fost depistate pozitiv pentru COVID-19.

Reprezentanții oficiului consular de la Bonn au reiterat solicitarea de a primi cifrele oficiale cu privire la cetățenii români infectați, cât și datele de identificare ale celor 17 compatrioti care au părăsit carantina în cursul zilei de sâmbătă.

In cazul focarului de Covid-19 din orașul german Göttingen, Ambasada României la Berlin a cerut informații privind numărul de cetățeni români afectați, starea de sănătate a acestora, precum și măsurile dispuse de autorități în acest context.

Mai multe persoane supuse carantinei au încercat să părăsească zona, acestea fiind oprite de autoritățile de ordine publică prezente la fața locului.