ATENȚIE !! Începând cu data de 1 august 2022, au fost eliminate măsurile aplicate tuturor persoanelor care călătoresc în Franța și în teritoriile franceze de peste mări, indiferent de statul de proveniență, astfel:

– Nu mai este necesară prezentarea certificatului de vaccinare, a testelor negative pentru COVID -19 sau a certificatului de recuperare de COVID-19;

– Nu mai este necesară prezentarea motivului urgent al călătoriei;

– Nu mai este necesară prezentarea declarației pe propria răspundere privind lipsa simptomelor de infectare cu SARS-CoV-2 și a contactului cu un caz confirmat.

Autoritățile locale pot modifica, în regim de urgență, până la data de 31 ianuarie 2023, condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19.

Informațiile pot fi consultate și pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: https://www.interieur.gouv.fr/covid-19/deplacements-internationaux

 

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Purtarea măștii nu mai este obligatorie în mijloacele de transport în comun (metrou, autobuz, tren, avion, taxi). Rămâne în vigoare obligativitatea purtării măștii în spitale, farmacii și case pentru persoane vârstnice.

Începând cu luna martie 2022 a fost suspendată obligativitatea pass-ului vaccinal în toate spațiile în care acesta era solicitat. Prezentarea pass-ului sanitar va fi în continuare obligatorie în spitale, centre pentru persoane cu handicap și case pentru persoane vârstnice.  

 

Mai multe informatii regasiți accesând pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe:  http://www.mae.ro/node/51912

Sursa: Condiții de intrare pe teritoriul Franței în context Covid-19 – Actualizare