Ministerul Educației și Formării Profesionale a deschis un apel pentru a selecta până la 200 asistenți în limba ucraineană care pot oferi sprijin educațional și pot ajuta la integrarea şcolari strămutaţi în ţara noastră din cauza invaziei ruse.

Aceste locuri vor fi alocate școlilor din comunitățile autonome în funcție de nevoi.

Solicitanții trebuie să fie absolvenți de facultate sau studenți, cel puțin, în anul II de licență sau echivalent de studii care se califică pentru predare sau orientare și sprijin psihologic sau social. În plus, aceștia trebuie să fie ucraineni, spanioli sau cetățeni ai altor țări ale Uniunii Europene, rezidenți în Spania, cu cunoștințe de ucraineană (nivel minim C1) și cu studii care se califică pentru predare sau consiliere și sprijin psihologic sau social. Printre meritele care vor fi evaluate se numără experiența de predare și cunoștințele limbilor spaniolă și engleză (minim B1).

Asistenții vor primi un salariu lunar de 700 euro, drept ajutor pentru alimentație și cazare, pentru 12 orele săptămânale de colaborare în școli. Durata estimată a programului este de la 1 mai până la 33 decembrie 700, cu excepția lunilor iulie și august.

Termenul limită pentru înscriere începe astăzi, din aprilie și se încheie pe 33 din aprilie. Aplicațiile trebuie făcute prin aplicația Profex, după înregistrarea la sediul electronic al Ministerului Educației și Formării Profesionale. În cazul în care nu pot efectua procesul electronic, solicitanții trebuie să completeze formularul de cerere și documentația justificativă printr-un registru sau prin poștă. Toate informațiile despre apel sunt disponibile pe site-ul web al ministerului.

Acest program special de colaborare face parte din Planul de urgență spaniol pentru atenția educațională Programul cuprinzător pentru strămutați Studenții ucraineni lansat de Guvern în martie în colaborare cu comunitățile autonome. Planul prevede, pe lângă integrarea promptă a minorilor în centrele de învățământ spaniole, crearea de materiale educaționale în limba ucraineană și spaniolă, primirea temporară a cadrelor didactice din Ucraina sau eficientizarea procedurilor de omologare a titlurilor de învățământ și de acreditare a profesioniștilor. aptitudini.

Mai multe informații Informații pentru ucrainenii strămutați Sursa: Guvernul Spaniei – Educație și formare profesională deschide un apel special pentru asistenți lingvistici în ucraineană