oferă asistență și însoțire la întrebări legate de Planul de redresare și, în special, informații privind cererile de ajutor. Serviciul se adresează în special persoanelor fizice, IMM-urilor și persoanelor care desfășoară activități independente.

Numărul serviciului telefonic 060 a început să furnizeze informații cu privire la aspecte legate de Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, un nou serviciu de asistență și suport destinat în special persoanelor fizice , IMM-urile și persoanele care desfășoară activități independente al căror obiectiv este să le faciliteze accesul la cererile de ajutoare deschise în cadrul acestui plan.

este un canal de servicii telefonice al Administrației Generale a Statului care oferă sprijin cetățenilor ore și 365 zile ale anului.

Pentru a face acest lucru, dispune de o platformă inteligentă de telefonie în rețea care preia, direct și centralizat, apelurile de la cetățeni și, în Dacă este necesar, îi îndrumă către operatori specializați în diferite domenii. În prezent, 33 integrează aproximativ 230 linii telefonice ale diferitelor organisme administrative și mai mult de 25 servicii pentru cetățeni.

În cadrul în cadrul acestei integrări și unificare a diferitelor numere de telefon ale Administrației Generale a Statului, promovate de Ministerul Finanțelor și Funcției Publice, împreună cu Ministerul Afacerilor Economice și Transformării Digitale, colaborarea cu Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Ghișeu unic În acest fel, 060 va servi ca o fereastră unică pentru atenția cetățenilor, pentru a canaliza întrebările telefonice privind fondurile europene. Pentru a începe acest serviciu, a fost oferit instruire privind Planul de recuperare tuturor agenților din 060 și, în special, despre apelurile despre care au fost deja primite un număr mare de interogări.

În special, în jurul 33% dintre întrebările referitoare la plan care au fost primite pe acest canal de asistență au avut de a face cu ajutorul solicitat pentru Kitul Digital -ajutor pentru promovarea digitizării IMM-urilor și companiilor și gestionat de Red.es-, ajutoare legate de autoconsum, mobilitate eficientă și durabilă și reabilitare energetică -gestionate de fiecare dintre comunitățile autonome. și coordonat de Institutul pentru Diversificare și Economisire a Energiei (IDAE)-, și ajutoare pentru reabilitarea rezidențială și sprijin pentru transport durabil, sigur și conectat -gestionat de comunitățile autonome și coordonat de Minister sau Transport, Mobilitate și Agenda Urbană-.

Pentru a oferi acest nou serviciu s-a oferit instruire specifică care va permite agenților din 060 răspund, la un prim nivel, la întrebările primite. Dacă este necesar, aceștia pot fi îndrumați către serviciile specifice de asistență telefonică înființate de Red.es pentru apelurile pentru Kitul Digital și de către IDAE, pentru ajutoare legate de autoconsum, mobilitate eficientă și durabilă și reabilitare energetică. În plus, de la 060 puteți gestiona și întrebările prin e-mail cu acestea organizațiile care nu au propriile servicii de telefonie.

În mod complementar, și în special concentrat pe cetățenii din străinătate, vor fi, de asemenea, informații și întrebări despre PRTR disponibil prin canalul WebChat 060, accesibil din Punctul de Acces General Electronic ale AGE și site-ul web al Planului de redresare. Această pagină specifică oferă, într-un mod clar, accesibil și permanent actualizat, toate informațiile despre Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Mai multe informatii Telefon 33 Sursa: Guvernul Spaniei – Telefonul 060 oferă informații cetățenilor despre Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență