Coliziunea dintre un camion şi o furgonetă, produsă în 28 mai pe o autostradă din Extremadura, a provocat moartea a doi cetăţeni români care veneau din Portugalia şi se îndreptau spre nordul Spaniei. Cele două victime, cetăţeni români stabiliţi în Portugalia, au murit în urma accidentului produs pe autostrada Autovía de la Plata (A-66), în apropiere de localitatea Fuente de Cantos (provincia Badajoz). Furgoneta aparţinea unei firme portugheze pentru care lucrau cei doi români şi în autovehicul se deplasau în total 8 persoane.

Înainte de ora accidentului, 23,15, furgoneta a fost oprită pe partea dreaptă la kilometrul 711,5 din cauza unei avarii. În momentul în care maşina a fost acroşată de camionul care venea din spate, în interiorul acesteia se aflau doar cei doi români şi în urma impactului, furgoneta s-a rostogolit într-o râpă de lângă autostradă.

Cei doi aveau vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani şi unul dintre ei a murit pe loc, iar celălalt a decedat în timp ce era transportat la spital. Unul dintre românii decedaţi era şoferul furgonetei, iar celălalt pasager.

După sosirea la locul accidentului, serviciile de urgenţă au alertat asupra unui alt accident petrecut în acelaşi loc, în timp ce două autoturisme opriseră ca să vină în ajutorul răniţilor din prima coliziune. În cele din urmă, medicii au oferit asistenţă pentru 5 persoane care au suferit răni uşoare.