Conselleria de Inmigración y Ciudadanía din cadrul guvernului regional al Comunităţii Valenciana a încheiat un acord de colaborare cu Asociaţia Română din Castellón, Valencia şi Alicante pentru „a promova integrarea celor peste 128 de mii de români care trăiesc în Comunitate”, după cum se arată într-un comunicat care subliniază faptul că 15,1% dintre strănii din Levante sunt de naţionalitate română.

În comunicatul publicat de Conselleria de Inmigración y Ciudadanía se mai precizează faptul că Asociaţia Română din Castellón, Valencia şi Alicante va derula „un program de informare, traduceri, consiliere, mediere şi orientare pentru persoanele imigrante”. Potrivit consilierului de Imigraţie, Rafael Blasco, „se lucrează la noi instrumente de integrare care să ajungă la toţi cetăţenii, indiferent de provenienţa lor, prin acorduri cu mai bine de o sută de asociaţii”.

Ultimele date oficiale arată, potrivit comunicatului, că în Levante trăiesc aproape 850 de mii de străini, dintre care cei mai numeroşi sunt britanicii, urmaţi de români. În Castellón şi Valencia predomină colectivul românesc cu 52.000 şi respectiv 46.000 de persoane.