Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, pentru alegerile parlamentare din acest an, până la data de 25 mai, a fost atins pragul de de 1.000 de înregistrări din strainatate.

Preşedintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, se declară dezamăgit de numărul mic de înregistrări efectuate în aproape două luni de funcționare a portalului www.votstrainatate.ro.

Dintre acestea, 683 au sosit de la romani care au optat pentru votul prin corespondență, iar 317 pentru votul la secția de votare.

Procedura a inceput la 1 aprilie 2020 şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

Conducerea AEP face un apel catre romanii din strainatate ca sa opteze pentru votul prin corespondență. Reprezentantii institutiei insista pe aceasta modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus.

Toate informațiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opțiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro.