Deputatul românilor de diaspora, Colegiul Europa de Vest, Aurelian Mihai, fost membru PPDD, a anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că începe greva foamei în Parlament până la rezolvarea problemelor românilor din diaspora, informeaza Mediafax.ro.

La începutul şedinţei plenului, Aurelian Mihai a vorbit de la tribună despre situaţia românilor din diaspora, el acuzând că statul român nu face nimic pentru aceştia.

”Vă transmit nemulţumirile lor, români care trăiesc de ani de zile în comunităţile româneşti în afara graniţelor ţării, fie că discutăm despre taxele consulare ridicate, fie că discutăm despre taxele de funcţionare”, a spus Aurelian Mihai.

El a fost întrerupt de preşedintele de şedinţă, Miron Mitrea, care a arătat că şedinţa nu este dedicată declaraţiilor politice.

”Îmi exprim această nemulţumire, iar până la începutul rezolvării acestor probleme existente în diaspora, eu, deputatul Aurelian Mihai, deputat de diaspora, declar începutul grevei foamei aici, în Parlamentul României. Vă mulţumesc!”, a continuat Aurelian Mihai.

”Şi eu vă mulţumesc! Succes!”, i-a urat Miron Mitrea, după care deputaţii au început dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi.

Deputatul Aurelian Mihai a reiterat decizia de a începe acest protest printr-un comunicat de presă.

Fie ca ma refer despre taxele consulare ridicate, fie ca discutam spre modalitatea de lucru in cadrul multora dintre consulatele statului roman in strainatate, de nemodernizarea acestora, de lipsa personalului consular care sa poata face fata activitatii in parametri optimi asa cum ne-am dori cu totii sa se intample, fie ca discutam de neimplicarea statului roman in rezolvarea chestiunii privitor la aducerea acasa a cetatenilor romani decedati in strainatate sau despre lipsa proiectelor pentru incurajarea repatrierii a milioane de cetateni care doresc sa revina inapoi acasa, dar lipsa unui mediu economic, fiscal, administrativ care sa inspire incredere si siguranta procesului de repatriere ii determina sa aleaga continuarea vietii in strainatate in ciuda conditiilor grele de viata preponderant legate de nivelul ridicat al somajului in zonele in care traiesc dumnealor, stiut fiind ca primii dintre cei care platesc noile greutati sunt in general imigrantii, categorie din care facem parte romanii din afara granitelor statului roman, am ales ca forma de protest GREVA FOAMEI.„, precizeaza Aurelian Mihai in comunicatul de presa, fara sa se stie in ce conditii va avea loc protestul si unde anume.