Românii care au ieșit ieri pe străzi în mai multe oraședin România ca să ceară socoteală pentru tragedia din clubul Colectiv au provocat demisia premierului Victor Ponta.

Anuntul demisiei lui Victor Ponta a fost făcut în această dimineață de liderul PSD, Liviu Dragnea, iar șeful executivului a explicat decizia.

Îmi depun mandatul de prim-ministru. Niciodată nu mă bat cu oamenii. Sper că depunerea mandatului meu şi al Guverului să satisfacă aşteptările celor care au protestat„, a declarat Victor Ponta de la sediul guvernului.

Prim-ministrul Victor Ponta şi-a depus mandatul, după cum a anunţat și preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care va asigura interimatul la conducerea Guvernului.

Sunt gata să fac eu acest gest, pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi, evident, că începând de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al Guvernului României. Fac acest lucru pentru că în anii în care am făcut politică rezist la bătăliile cu adversarii politici. Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii şi cred că ar fi o mare greşeală. Vreau să spun că supărarea, suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat. Aresivitatea, intoleranaţ, violenţa verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacîă vrem să trăim într-o ţartă care se îmbunătăţeşte în fiecare zi.”, a declarat premierul demisionar Victor Ponta, citat de TVR.ro

[iframe id=”http://stiri.tvr.ro/embed.php?video_id=103583″ align=”center” mode=”lazyload” maxwidth=”600″ grow=”no”]

Demisia lui Victor Ponta deschide negocierile pentru formarea unui nou guvern, iar noua situație a fost adusă la cunoștința președintelui României, Klaus Iohannis.